Tuesday, 17 January 2017
Wedstrijdverslag van OFC – HCSC (3-4)
Written by RO   
Wednesday, 19 October 2016 08:24

Om bij te blijven in de race voor de 1e periode titel moest er vanmiddag gewonnen geworden van OFC en daarnaast ook nog met ruime cijfers. We waren gewaarschuwd daar OFC vorige week gelijk speelde tegen Kadoelen. In een van onze kant matig gespeelde 1e helft keken we bij rust tegen een 2-1 achterstand aan, Echt onnodig. Wel gevaarlijk in de aanval met hier en daar kansen maar we geven ook teveel weg achterin. Ook nu weer in een counter verast en 1-0 achter. Tegen echt niet zo,n goede ploeg. Slimme spits en achter veel fysiek!!

Maar we geven zoveel ruimte weg op het middenveld dat iedere ploeg tegen ons kansen krijgt.

Te late omschakeling van balbezit naar balverlies. We lopen teveel achteruit, gelukkig weet Tim in tweede instantie het net te vinden 1-1!!! Daarna een vrije trap op rand strafschopgebied en de slimme spits krult hem prachtig in de hoek, 2-1 achter !! Dit betekent tevens de ruststand, het moet gezegd zijn, de 2e helft is er veel meer beleving en de jacht op de gelijkmaker begint vanaf minuut 1. Veel druk op de helft van de tegenstander en legio kansen. Te gehaast, verkeerde keuzes, egoïstisch af en toe. Het blijft wel opletten voor counters van OFC. Maar iedereen zit te wachten op de 2-2. Maar dan onoplettendheid bij ons en 3-1! Het lijkt gespeeld. Wat een drama. Er wordt gewisseld. Dirk Meier voor Jerry v.d. Molen. Nick vervangt Rick al na de rust. Bernard wordt uit de wedstrijd geschopt en Jordi N vervangt hem.

In de tussen tijd heeft OFC al een rode kaart te pakken. Dus 11 tegen 10, Nu moet het toch nog kunnen. Alles op alles met heel veel risico. En zelf moet OFC verder met 9 man en later (de laatste) minuten met 8 man. Doen we er iets mee?

Ja Nevin scoort 3-2. Marc tot grote opluchting de gelijkmaker 3-3!!!!! Toch nog een punt!!! Maar dan met 3 min. te spelen Dirk op links weg, harde voorzet langs de grond ,wordt terug gelegd en Bart schiet vol overtuiging langs de grond en dolle vreugde 3-4!!!!!

Houdini act!!!!!!!! Onmogelijk geacht maar toch tot stand gekomen!!! Niet veel mee opgeschoten maar we doen nog mee. Castricum won dus het moet in de laatste wedstrijd gebeuren. Overwinning met grote cijfers!!! Volgende week vrij en dan richten we ons op PSZ!!!!! Lekker uitrusten en herstellen. Bernard een snel hersteld gewenst, want we kunnen je niet missen. En mannen liever niet meer van dit soort wedstrijden want ik had rode vlekken in mijn nek van de spanning!!

Sportgroeten

 

RO!!!

 
Nog een paar weken om loten te verkopen!
Written by Admin   
Saturday, 15 October 2016 07:37

 

Nog een paar weken jullie best doen met verkopen van de loten.

De 5 beste verkopers krijgen een prijs.

De best verkopende team krijgt ook een mooi geld bedrag.

Eind oktober moeten alle boekjes weer ingeleverd zijn.

 

Jullie kunnen deze afgeven bij wedstrijdsecretariaat ,  in de kantine of bij Miranda van Twuijver.

 

 
HCSC Koploper af!!
Written by RA   
Monday, 10 October 2016 16:14

In een bizarre wedstrijd leed HCSC zijn eerste nederlaag.

Hoezo bizar??
Allereerst ving de wedstrijd een half uur later aan.

Scheidsrechter zat in file en melde zich af. Er werd door de thuisclub een vervanger gevonden.

Deze man bleek wel lid te zijn van de thuisclub. maar we hadden een keuze. In overleg gingen we tenslotte accoord. Anders hadden we weer rechtsomkeer moeten maken. Dus we starten om 15.00 i.p.v. 14.30. Prachtig weer ,mooi (gras)veld! En ga er nu maar voor zitten!

Na 30 sec. Nick leidt balverlies op m.veld. Bal komt uiteindelijk bij spits en de bal ligt al in het netje. Beter nu dan in de laatste minuut. Nog 89 minuten de tijd om het recht te zetten. Maar dan binnen 1 min. op 2-0!! Wat gebeurt hier??Schot op goal van 30m afstand ,recht door het midden. Niets aan de hand denken wij. Marcel verkijkt zich echter op dit schot. Grasveld? Polletje?? Maar na 3 min. 2-0 achter. Nu wordt het wel heel moeilijk. Maar we rechten de rug. En het moet gezegd worden met veel beleving. We leggen ons hierbij niet neer. Vol gas op jacht naar de aansluitingstreffer. Kansen komen
er. Marc niet gelukkig in afronden. Tim denkt een penalty te krijgen en had hem moeten krijgen. Echter de scheidsrechter wuift het weg. En meer van die twijfelachtige beslissingen. Maar dan toch komt de treffer er, waar we recht op hadden.


Nevin in de drukte verschalkt de keeper met boogbal. 2-1!!! We gaan verder op jacht naar de gelijkmaker. Maar aan de andere kant lopen we teveel tegen de counters aan van castricum. En dit deden we absoluut niet goed. Te laat in de duels waardoor de m.velders van Castricum steeds weer de lange bal konden versturen naar de twee spitsen. En die werden daarnaast ook niet goed verdedigd. Regelmatig kwamen zij dan ook oog in oog met Marcel. Die hield ons met goede reddingen in de wedstrijd. Maakte zijn fout hiermee een beetje goed. Want 3-1 zou teveel van het goede zijn. Rusten met 2-1 zou mooie stand zijn. Weer een lange bal op de spits die totaal ongehinderd zo op Marcel kan aflopen en scoren.3-1.

Hoe is het mogelijk??? Totaal geen weerstand!! Waar Tim ,Marc en Nevin links en rechts omver worden gekegeld door de fysiek sterke verdedigers ,ondervinden de twee aanvallers van castricum totaal geen weerstand. Alle tijd en ruimte om ballen aan te nemen. Dit was echt het verschil in de deze wedstrijd. Het aangaan en winnen van duels!!!!!!! In de rust hier de aandacht aan besteed en het geloof in goed resultaat proberen terug te brengen.

Er komen nog 45 minuten!!!!!! We zijn absoluut niet kansloos. Zelfde beeld in 2e helft. HCSC op jacht naar gelijkmaker en castricum gokken op counter .En uit een van deze counters scoort castricum
de 4-2. Al of geen buitenspel.??? Wij dachten van wel. Maar ook nu weer geen weerstand. Een verdediger voorbij en ze staan voor de goal.


Niet veel kansen meer voor HCSC. Stug verdedigen door thuisploeg maakt het ook moeilijk. Er wordt door ons nog volop gewisseld. Erwin voor bernard(blessure),Dirk voor kenny en jordi voor Nick. Alles op alles!! Zit er niet echt meer in. En dan als het toch tegen zit ook nog 5-2!
R.buiten neemt bal in 1 x op de slof en bal verdwijnt schitterend in verre hoek. Prachtige goal maat stond ook nu weer geheel vrij!!!

Tekenend voor de hele wedstrijd. Al met al met een grote domper en teleurstelling!!! Zoveel van verwacht en dan dit resultaat. Nog steeds in de race voor 1e periode titel maar niet meer in eigen hand!! Hopen op misstap van concurrenten en dan vervolgens zelf de resterende twee wedstrijden
winnen. Te beginnen bij OFC uit a.s. zaterdag dat verassend gelijk speelde tegen Kadoelen. We zijn dus gewaarschuwd!!!

Tot volgende week!!

Sportgroeten RO!!!!

 
Wedstrijdverslag Sporting Andijk JO9-1 vs HCSC JO9-1
Written by Admin   
Monday, 10 October 2016 16:03

Sporting Andijk JO9-1 VS HCSC JO9-1. UITSLAG 5-3

Opstelling: Bas Luiten(keeper), Dean de Vreugd, Odin de Haan, Thijs Lastdrager(aanvoerder), Luc Mangelsdorf, Fabian Carmona, Teun van Heteren.

Wissels: Sam van Heteren, Vany Kloof, Abbas Zulfiqar

Scoreverloop:

1-0, 1-1 Carmona, 2-1, 2-2 Kloof, 3-2 rust, 3-3 Kloof, 4-3, 5-3

Na 4 gewonnen wedstrijden en met een mooi doelsaldo gedeeltelijk de eerste plaats bezet te houden gingen we om 08:00 op weg naar Andijk.

Thijs was voor deze wedstrijd tot aanvoerder gekozen het beloofde weer een leuke wedstrijd te worden met prachtig weer maar dat liep toch even anders.(wel een prachtig weertje hoor…..)

Als snel na de aftrap stonden we voor eerst tegen achterstand aan te kijken en dat wat iets wat voor iedereen van ons nieuw was.
Gelukkig duurde die achterstand niet al te lang want Fabian speelde met slalom 3 tegenstander uit en werkte de 1-1 tegen de touwen.

Ik denk dat we deze wedstrijd een beetje onder de indruk waren van de tegenstander en dat we niet goed wisten wat we ermee aan moesten want we waren alles behalve goed en geconcentreerd bezig.

In de eerste helft kregen we nog 2 doelpunten tegen maar voor ons prikte Vany er ook nog eentje binnen zodat we met een 3-2 achterstand konden rusten.

Na limonade en een mars in de kleedkamer voor een wat meer energie in de benen begonnen we aan de 2e helft en al gauw schoot Vany zijn 2e doelpunt binnen en trok daarmee de stand gelijk naar 3-3.

Het spel bleef vervolgens een beetje heen en weer golfen waarbij onze keeper Bas Luiten een aantal keren uitstekend optrad om ons weer van een achterstand te behoeden maar ook de keeper van Andijk had het niet rustig maar hield zijn doel schoon.

In het laatste deel van de wedstrijd wist Andijk er toch 2x doorheen te komen en dat resulteerden in de 4-3 en 5-3.

Voetballend was de tegenstander niet echt goed maar ja…. als wij het dan zelf ook niet laten zien kan het alle kanten op gaan.

Laten we deze dag maar als een off-day beschouwen en gauw vergeten.

Jongens van HCSC JO9-1: De trainer neemt deze nederlaag voor geheel voor z'n rekening want hij dacht er veel te makkelijk over en heeft daarmee hopelijk iets geleerd…..

Groetjes van een HCSC JO9-1 fan

 
HCSC neemt kop positie in na winst op Kadoelen
Written by RO   
Monday, 03 October 2016 10:28

KadoelenlogohcscIn aanloop naar de topper tegen Kadoelen komt de selectie om 12 uur bijeen voor eerst een soepje/broodje en vervolgens de bespreking. Grote selectie daar het 2e niet hoefde aan te treden.De tegenstander had afbericht, daar ze geen elftal op de been konden brengen.Treurig maar er zijn dus meer verenigingen die deze problemen kennen.

Er wordt  in de bespreking toch niet al teveel aandacht besteed aan het belang van deze wedstrijd,dit legt alleen maar veel druk op bij het elftal. De aandacht gaat ook nu weer uit naar de manier waarop we willen spelen.Mindere punten van de wedstrijd van vorige week worden weer behandeld.De kwaliteiten van Kadoelen zijn inmiddels wel bekend en daar wordt nog even de aandacht voor gevraagd.

Opstelling kent weinig verassingen.Tim weer terug en krijgt plekje in de aanval waardoor Marc D. weer plaats neemt op het middenveld.

De eerste helft gaat gelijk op en kent weinig hoogtepunten.veel duels en dan vooral op het midenveld.Angst regeert.Niet achterkomen lijkt vooralsnog het parool.HCSC hanteert ,tegen de afspraak in,te snel en te vaak de lange bal. Daar weet de achterhoede met veel lange spelers wel raad mee. Geheel tegen de verhouding in neemt kadoelen een voorsprong.Slordig uitverdedigen bij HCSC brengt de bal bij l.buiten van kadoelen die een voorzet loslaat en die komt tegen hand/arm van erwin.penalty. Goed ingeschoten en 1-0 voor bezoekers.Dompertje!!!! HCSC is even aangeslagen. Maar al snel pikken ze het op. Met als gevolg de gelijkmaker. Marc D. krijgt de kans om te scoren door het nemen van vrije trap. Die kans grijpt hij met beiden handen aan.Goed ingeschoten 1-1. En snel daarna de voorsprong. Bal blijft na corner hangen in het strafschopgebied en uiteindelijk mag Tim(wie anders) als laatste inschieten.Ruststand 2-1!!!!

Advies in de rust aan....

Read more...
 
Belangrijk bericht van het Hoofdbestuur van HCSC
Written by HCSC   
Thursday, 11 August 2016 19:35

uitroeptekenbord2Beste sport vrienden en vriendinnen,

Het is nu 5 weken geleden dat we de bijzondere ledenvergadering van afdeling Veldvoetbal hebben gehad waarbij het volledige veldvoetbal bestuur (VVB) haar functie heeft neergelegd.

Sinds die dag heeft het Hoofdbestuur (HB) de zaak waargenomen en wist zich direct gesteund door een groot aantal enthousiaste leden welke hun verantwoording namen en allerlei activiteiten oppakten.

Ook het afgetreden VVB bestuur heeft ons ondersteund met informatie en aanbevelingen.

Tevens heeft het HB een organigram gemaakt/ingevuld met mensen welke de diverse functie vervullen en/of activiteiten zullen organiseren en begeleiden.
Op de website is de lijst van trainers/leiders e.d. bijgewerkt.
Het zal duidelijk zijn dat er nog een aantal vacatures zijn en hopen deze met uw hulp snel te kunnen vervullen. 

Helaas hebben wij nog geen kandidaten kunnen vinden voor de functies voor het VVB bestuur van - Voorzitter,- Penningmeester en - Secretaris.
Graag horen wij (vertrouwelijk) vanuit de leden of u ons kunt helpen met het vinden van de juiste kandidaten.
Het HB zal voorlopig de functies waarnemen;

  • Voorzitter             Willem Burggraaff
  • Secretaris             Jos de Vries
  • Penningmeester    Ype Vink

Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd verblijven wij met Sportieve groeten,

Willem Burggraaff
Voorzitter HB en VVB a.i.

 
Bijzondere Algemene Ledenvergadering Veldvoetbal HCSC
Written by Admin   
Saturday, 18 June 2016 10:00

uitroeptekenbord2Het bestuur nodigt al haar leden(ook ouders van onze jeugd dus) uit op donderdag 7 juli om 19:30u in de kantine op Sportpark de Dogger. Deze bijzondere ledenvergadering roept het bestuur Veldvoetbal uit om uw mening te vragen over de eventuele te nemen stappen voor de club. Het veldvoetbal bestuur voorziet namelijk grote problemen in haar organisatie wanneer zij niet de mogelijkheid krijgt om af te wijken van haar huishoudelijke regelementen en of statuten. Het is BELANGRIJK dat u met velen aanwezig bent, zodat het bestuur hier opties aan haar leden kan geven en daarmee gedragen of niet gedragen beslissingen kan nemen voor haar vereniging of haar zelf.

KORTOM, HOE MOET DE VERENIGING ER UIT ZIEN WAAR U LID VAN WILT ZIJN????

Agenda:

1. Opening.

2. Begroting/Huidige en te verwachten financiële mogelijkheden naar de toekomst.

3. Vooruitgang HCSC, bijvoorbeeld: Mogelijkheden afwijken regelementen en statuten.

4. Kernwaarden HCSC

5. Rondvraag

6. Sluiting.

Onderdelen ALV:

Bijzondere Algemene Ledenvergadering Veldvoetbal HCSC
onderdelen ALV
- HCSC en haar afhankelijkheid van subsidiegelden
- KNVB aanpassing 2016, voetbal jongste jeugd op zondag (vrije inschrijving) en nieuwe naamgeving categorieën O9, O11, O13 enz..
- Verhoging gemeentelijke lasten en wijziging onderhoud velden ed.
- Onderhoud en afschrijving accommodatie.
- Vrijwilligers
- Budget “Voetbal”
- Contributie en financiele mogelijkheden, opties en keuzes.

 
Puike prestatie Vismannen HCSC
Written by HCSC   
Saturday, 11 June 2016 11:42

Visje halen bij HCSCHet afgelopen seizoen hebben Dirk, Meindert en Cees weer hard gewerkt voor een geweldig resultaat uit de verkoop van de beroemde gebakken vis op Sportpark De Dogger. Met deze opbrengst van maar liefst € 1525,- is HCSC natuurlijk enorm blij. Tijdens de kampioenenhuldiging en een bedankje naar onze vrijwilligers op donderdag 9 juni, mocht het veldvoetbal bestuur deze in ontvangst nemen. Een derde is reeds al besteed ter ondersteuning voor de vervanging van onze barkrukken in de kantine en een nieuwe boormachine voor onze mannen van werkplaats. Later dit jaar zal HCSC in overleg met deze kanjers gaan bepalen aan welk doel het overige bedrag zal worden uitgegeven en zij zal dit dan ook bekendmaken.

De Vismannen hebben te kennen gegeven dat komend seizoen hun laatste jaar zal zijn. Samen met HCSC zullen ze opzoek gaan naar nieuwe vrijwilligers om deze traditie in stand te kunnen houden voor nog vele jaren.

Wederom bedankt voor jullie prachtige bijdrage en enorme inzet voor de club in seizoen 15/16. Hopende dat we volgende seizoen weer kunnen genieten van een lekker visje op de zaterdagen.

Bedankt namens heel HCSC uiteraard!!!

 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 1 of 18
Wedstrijden HCSC 1
9-01-16
HCSC 1
Succes 1
6-0
23-jan-16
HCSC 1
Kadoelen sv 1
0-3
30-jan-16
Sp. Andijk 1
HCSC 1
2-2
13-feb-16
HCSC 1
Hellas Sport 1
2-2
20-feb-16
AFC 34 1
HCSC 1
2-3
5-mrt-16
HCSC 1
Opperdoes 1
1-3
12-mrt-16
Zaanlandia 1
HCSC 1
1-3 
19-mrt-16
HCSC 1
Zeemacht 1
1-0
2-apr-16
Wieringermr 1
HCSC 1
0-3
9-apr-16
HCSC 1
VVA/Spart. 1
4-4
16-apr16
Zaanlandia 1
HCSC 1
1-9
23-apr-16
HCSC 1
Jong Holland 1
2-2 
30-apr-16
PSZ 1
HCSC 1
1-3
7-mei-16
HCSC 1
ZCFC 1
2-5
14-mei-16
DZS 1
HCSC 1
2-2
Steun HCSC!
Banner

Dpupillen toernooi 2015 (Kijk menu fotos)

Epupillen toernooi 2015(Kijk menu fotos)

F pupillen toernooi 2015(Kijk menu foto's)

Member LoginOok aanwezig

We have 25 guests online
Bestel via deze link!
Banner
Banner
Sponsoren van HCSC
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner