Degelijke overwinning HCSC 2 op Amsterdams AFC 3

Datum

5 september 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

HCSC 2 heeft zich na nederlagen in Amstelveen (2-1) en de midweekse oefennederlaag tegen JVC 2 in Julianadorp (3-0) hersteld met een bekeroverwinning op het Amsterdamse AFC. Op Sportpark de Dogger eindigde het duel na een 1-0 ruststand uiteindelijk in een 3-1 overwinning.

In de eerste helft was het vooral HCSC dat de wedstrijd controleerde. Het speelde verzorgd voetbal en kwam regelmatig in de 16 van de tegenstander. De grootste kansen waren voor de teruggekeerde Jordi Nuijens (schot over), Gianno Sirvania (schot op de lat) en een net aan gemiste kopbal van Remco Vet. Zo leek het erop dat er gerust zou worden met een 0-0 ruststand maar daar dacht Denny Greeve in de blessuretijd van de eerste helft anders over. De middenvelder kreeg in de 45e minuut de bal voor de voeten en schoot de bal vanuit een volley in de kruising. Nadat AFC aftrapte blies scheidsrechter Visser ook meteen voor de rust, 1-0.

In de tweede helft werd het allemaal wat slordiger. AFC ging wat meer druk zetten en het handelingstempo lag bij de thuisclub te laag. Desondanks breidde HCSC de score toch uit. Op een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant van Kenny Holswilder hoefde Gianno Sirvania alleen maar tegen de bal aan te lopen, 2-0.

Door het te lage tempo liet HCSC zich toch wel terugdrukken op eigen helft en AFC kwam een aantal keer gevaarlijk door. In de 76e minuut zette AFC nog even het duel op scherp. Na een verkeerde inspeelpass en balverlies op de linkerkant kon de Amsterdamse aanvaller zomaar richting het strafschopgebied opstomen. Hij raakte de bal vervolgens ook wel lekker op de wreef waarna de bal in de verre hoek langs de gestrekte keeper Lars Putters in het doel verdween, 2-1.

Het had nog een heet kwartiertje kunnen worden maar vanaf de aftrap gooide HCSC een minuut later toch wel het duel in het slot. Met meteen een hoger baltempo, combinatievoetbal en goede spelverdeling was het opnieuw Holswilder die met een splijtende crossbal Sirvania bereikte. De linker aanvaller kon doorlopen op de keeper en besliste met een schuiver de eindstand op 3-1.

Volgende week de beslissing in de beker, als HCSC op bezoek gaat in de hoofdstad bij Swift. Het duel aan het Olympiaplein start om 15.00.

Statistieken:

Opstelling HCSC: Putters – Kaper (60e Molenaar) – R.Vet – Damen – Aardema – Holswilder – Bok – Greeve – Zoon – Sirvania – Nuijens (71e Flamand)

Scheidsrechter: Visser

Gele kaarten: Maarschalkerwaard (AFC)