29 augustus 2020 13:40

Accommodatie

Onbekend

DRC JO16-1 – HCSC JO16-1.  0-10 (0-4)

Scoreverloop: 7) 0-1 Ziggy Overgaauw, 21) 0-2 Abyonie Flawtantie, 22) 0-3 Ziggy Overgaauw, 33) 0-4 Milan Naumann, 42) 0-5 Gino v.d Bovenkamp, 48) Gijs Tuik, 61) Abyonie Flawtantie. 71) Daan Koorn, 74) Abyonie Flawtantie, 78) 0-10 Ziggy Overgaauw (pen)

Scheidsrechter: Bas de Leuw

Opstelling HCSC: Jaimy Janse, Daryan Kruijer, Bink Keizer, Martijn de Bruin, Isis Verwindt; Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp, Elias Azimi; Gijs Tuik, , Ziggy Overgaauw, Selina Mulder  Wissels: Mats Boon, Abyonie Flawtantie, Milan Naumann

De KNVB had in al haar wijsheid bepaald dat HCSC JO16-1 voor de eerste bekerwedstrijd diende af te reizen naar het mooie dorpje Durgerdam, onder de rook van Amsterdam. De tegenstander heette DRC dat uitkomt in de 4e klasse.

De ontvangst was niet bepaald vriendelijk te noemen en qua Coronamaatregelen was men in Durgerdam volledig doorgeslagen. Na het omkleden in een piepkleine kleedkamer bleek Arno tot overmaat van ramp de ballen vergeten. Kortom, een rommelige voorbereiding.

Nadat de training goed was verlopen, moest Jeff toch weer afhaken voor de wedstrijd en omdat er nog wat meer pijntjes in de groep speelden, was Milan als extra kracht aan het team toegevoegd.

Al heel snel bleek dat we van dit DRC niet bang hoefde te zijn want HCSC was veel sterker. DRC wilde steeds van achteren opbouwen maar daar hadden zij de kwaliteiten helemaal niet voor en in het doel had de thuisclub iemand staan die er weinig van kon. Hij tastte dan ook na dik 6 minuten helemaal mis op een houdbaar schot van Ziggy.

Kort hierna sloeg het noodlot toe voor Selina die bij een duel vol door haar enkel ging en waarschijnlijk enige tijd uit de roulatie is. Ook de ingevallen Mats haakte al voor de rust af met een opspelende hamstringblessure.

Ondertussen miste HCSC de nodige kansen maar toch was het Abyonie die bij zijn eerste balcontact direct succesvol was, onmiddellijk gevolgd door de tweede treffer van Ziggy.

De eerste helft werd afgesloten met doelpunt van Milan die zijn rol als gastspeler daarmee extra glans gaf.

Qua voetbal zag het bij HCSC na rust beter uit. Het arme DRC kwam er niet aan te pas en al heel vlot prikte Gino de 5e goal binnen waarna Gijs na een heuse pirouette de keeper met buitenkantje rechts verschalkte.

In het laatste kwart van de wedstrijd wist HCSC nog in de dubbele cijfers te geraken. Abyonie werd geen strobreed in de weg gelegd richting doel en maakte 0-7, Daan pikte zijn doelpunten mee en weer Abyonie herhaalde zijn kunstje van enkele minuten eerder. Tot slot bepaalde Ziggy na een handsbal de eindstand op 0-10 vanaf de strafschopstip.

Een makkelijke middag dus voor HCSC dat volgende week tegen Purmerend JO16-1 gaat uitmaken wie er door gaat naar de volgende ronde. Purmerend versloeg namelijk Volendam JO16-6 met 6-0. Aanvang 14.30 uur op sportpark de Dogger.