M. (Michel) Entius

Accommodatie

Onbekend

FC Medemblik JO16-1 – HCSC JO16-1  3-4 (2-1)

Scoreverloop: 1) 1-0,  11) 2-0,  22) 2-1 Daan Koorn,  52) 2-2 Abyonie Flawtantie, 58) 2-3 Mats Boon, 73) 3-3,  75) 3-4 Daan Koorn

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Daryan Kruijer, Martijn de Bruin, Bink Keizer, Jeffrey Luiten; Elias Azimi, Daan Koorn, Gino v.d. Bovenkamp; Gijs Tuik, Ziggy Overgaauw, Mats Boon    Wissels: Isis Verwindt,  Abyonie Flawtantie

Onder prachtige omstandigheden startte HCSC JO16-1 zaterdag de najaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen het onbekende FC Medemblik. Dat gebeurde zonder de langdurig geblesseerde Selina maar gelukkig weer met de herstelde Jeff en Mats in de gelederen. Beide spelers startten direct in de basis.

HCSC, dat in de oefen-en bekerwedstrijden nog geen doelpunt had tegen gekregen, moest nu al na 50 seconden buigen. Het spel van Medemblik was duidelijk gebaseerd op het zo snel mogelijk in balbezit brengen van de snelle voorhoedespelers waar het centrale duo Martijn en Bink hun handen vol aan had en een grote laatste man die Ziggy goed in bedwang hield.

Al binnen de minuut dus 1-0 en HCSC had moeite om in het ritme te komen en moest zelfs na ruim 10 minuten een tweede domper incasseren. Dit doelpunt was een kopie van de eerste treffer alleen ging er nu een mislukte pass aan HCSC-zijde aan vooraf.

Dat werd HCSC toch te dol en het zocht volop de aanval. Tot aan de 16 meter zag het er best aardig uit maar het ontbrak de blauwwitten aan doeltreffendheid en liet de afronding te wensen over of lag de keeper hinderlijk in de weg Toch viel de 2-1 toen Elias de bal op het hoofd van Daan legde en de aansluiting een feit was.

In pogingen om langszij te komen werd HCSC helaas veelvuldig gedwarsboomd door de scheidsrechter. Vanaf minuut 1 was iedere vorm van objectiviteit de man vreemd en vooral Abyonie moest het ontgelden want met zijn sterke lichaam werd hij constant ten onrechte teruggefloten. De arbiter presteerde het zelfs om een hoekschop af te fluiten wegens buitenspel????

De ruststand werd dus 2-1 en daar mocht HCSC zelfs nog blij mee zijn want na opnieuw een snelle tegenstoot schoot een speler van Medemblik in vrije positie naast.

Na de pauze liet HCSC zien dat het toch wel de betere voetballers had en verwoed ging het zoek naar de gelijkmaker en de kansen hierop namen steeds meer toe. Abyonie haalde zijn gram door na een handig steekpassje van Daan de 2-2 te scoren, 6 minuten later gevolgd door een derde treffer. Ziggy wist zich te ontworstelen van zijn tegenstander, gaf de bal prima mee aan de diep sprintende Mats die zijn rente bekroonde door zijn ploeg op voorsprong te schieten.

HCSC leek zelfs op 2-4 te komen toen de keeper mistastte bij een vrije trap bande ijzersterk spelende Daryan maar opnieuw was de fluitist van dienst spelbreker want hoewel er geen speler van HCSC in diens buurt stond vond hij toch dat de doelman onreglementair was aangevallen

Hoe diep je als scheidsrechter kunt zinken bleek enige minuten later toen Ziggy raak kopte uit een hoekschop maar opnieuw klonk er een fluitje. Als enige op het veld had hij opnieuw aanvallen van de keeper gezien.

De tegenslag werd voor HCSC nog groter want kort nadat hij knap redding had gebracht ging doelman Jaimy in de fout toen hij de bal pardoes in de voeten schoof van een tegenstander. Deze bedacht zich geen moment en werkte de bal in het doel, 3-3.

De scheidsrechter had kennelijk enige wroeging want om volstrekt belachelijke redenen gaf hij een speler van de thuisclub een gele kaart omdat hij iets te vroeg het veld betrad bij een wissel. Medemblik dus de laatste minuten met 10 man en daarvan profiteerde HCSC direct. Aanvoerder Daan demonstreerde weer eens hoe kopsterk hij is want uit een vrije trap van Martijn was hij een aanta bomen van verdedigers de baas en knikte de luid bejubelde 3-4 binnen.

Soepeltjes trok HCSC deze moeizaam behaalde zege over de streep en kan het zich gaan opmaken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Westfriezen dat Wouda met 1-0 klopte.