Regio Cup Groep 2 15

5 juni 2021 9:00

Onbekend

Ondanks verlies is er toch vooral blijdschap. We mochten na 8 maanden van trainingen en oefenpartijtjes tegen eigen teams, eindelijk weer eens “voor het echie”.

5 juni was het dan zover. Er wordt afgereisd naar Breezand met 9 spelers, inclusief debutanten Finn en Stef, om het op te nemen tegen ZAP JO10-1. Een geduchte tegenstander, die in de eerste fase nog uitkwam in de 1ste klasse.

Direct na de aftrap wordt meteen duidelijk dat HCSC er wel een beetje in moet komen. ZAP maakt daar dankbaar gebruik van door al na 1 minuut de 1-0 te scoren.

Daar blijft het lange tijd bij. HCSC komt beter in het spel en met name de eerste 15 tot 20 minuten werd er goed gevoetbald. De debuterende Stef verricht prima verdedigend werk linksachter en Siep jaagt op de bal op het middenveld. Na diverse gemiste kansen en meer dan goede reddingen van de ZAP-goalie, wordt het dan uiteindelijk nog 1-1 door debutant Finn.

De laatste 5 minuten van de eerste helft valt HCSC een beetje in slaap. ZAP profiteert en slaat 2 keer toe in korte tijd. De rust wordt bereikt met 3-1.

De tweede helft vertoont een beetje hetzelfde verloop als de eerste helft. ZAP scoort al snel de 4-1. Het is echter Devy die de marge iets verkleint tot 4-2 en Finn, met zijn tweede, de 4-3 maakt.

ZAP vergroot de voorsprong echter weer tot 5-3. Met name de afstandsschoten zijn onhoudbaar en daar maakt de tegenstander graag gebruik van. HCSC heeft zeker kansen maar het laatste beetje geluk ontbreekt en, eerlijk is eerlijk, de ZAP keeper verricht echt hele goede reddingen.

ZAP zakt echter een beetje weg en dat geeft HCSC de gelegenheid om twee keer te scoren, 5-5!

In de laatste 6 minuten scoort ZAP echter weer 2x van grote afstand en daarmee wordt de eindstand 7-5.

De uitslag doet er niet toe, maar het team heeft bij fases zeer goed gevoetbald tegen een goede tegenstander. Finn en Stef deden voor het eerst dit seizoen mee en hebben een prima visitekaartje afgegeven. De trainers zijn trots op de jongens wat ze hebben laten zien!

Op de linker foto:
Het team HCSC JO10-1 dat de Regio Cup vandaag aftrapte. Vlnr: Nick, Devy, Siep, Jaivey, Finn, Luc, Kai, Stef, zittend: Brent.