HCSC JO16-1 doet het opnieuw in de tweede helft

12 juni 2021 10:30

M.M. Boeree

Onbekend

Castricum JO16-2 – HCSC JO16-1   2-4 (2-1)

Scoreverloop: 4) 1-0,  23) 1-1 Abyonie Flawtantie,  27) 2-1,  41) 2-2 Diaz Bakker,  43) 2-3 Diaz Bakker,  54) 2-4 Abyonie Flawtantie

Scheidsrechter: Michael Boeree

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Daryan Kruijer, Caine van der Wardt,  Bink Keizer,  Isis Verwindt;  Martijn de Bruijn,  Daan Koorn,  Gijs Tuik;  Mats Boon,  Abyonie Flawtantie,  Diaz Bakker  Wissel: Gino v.d. Bovenkamp

Net als vorige week tegen Jong Holland, bewaarde HCSC JO16-1 het beste voor de tweede helft in de Regiocup-wedstrijd in en tegen Castricum. Ook nu kwam het team voor rust op achterstand om dit vervolgens na de pauze met veel beter voetbal weer recht te breien. Wat wel zorgen baart is het groeiend aantal blessures. Vorige week viel Jeff al vroeg uit met een hamstringkwetsuur en nu blesseerde Elias ditzelfde lichaamsdeel in de warming-up en brak Gino, die al niet okselfris aan de start verscheen, na een ongelukkige val zijn sleutelbeen en is helaas klaar met dit seizoen.

Castricum was absoluut geen slecht team. Het ontregelde het spel van HCSC door vroeg druk te zetten waardoor de blauwwitten moeilijk het spel konden maken. Al vroeg in de wedstrijd nam de thuisploeg de leiding en moest HCSC hweer in de achtervolging. Dat  ging uiterst moeizaam en er werd te veel balverlies geleden.

Toch lukte het HCSC langszij te komen. Martijn glipte op rechts handig langs zijn tegenstander en Abyonie drukte van dichtbij af, 1-1.

Vier minuten later was het echter weer Castricum dat scoorde. De spelers van HCSC lieten toe dat de thuisclub de bal makkelijk mocht rondspelen. De druk aanwijzingen roepende Jaimy had daarbij niet in de gaten dat hij iets te ver voor zijn doel stond en werd verschalkt met een boogbal.

De tweede helft begon spectaculair. Plotseling kreeg HCSC de geest en binnen 3 minuten had het de achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong. Vanaf de aftrap werd de sterk spelende Mats op avontuur gestuurd. Zijn voorzet werd ingeschoten door Daan die de keeper nog op zijn weg vond maar in de rebound schoot Diaz alsnog raak.

Kort hierna waren dezelfde spelers weer betrokken bij een doelpunt. Het steekpassje van Daan werd niet goed beoordeeld door een verdediger en dat gaf opnieuw Diaz de kans om richting doel te stomen. Beheerst gaf hij de keeper het nakijken.

Het spel van HCSC zag er na deze treffers veel beter uit. We zagen leuke aanvallen en de spelers staken een hoop energie in het duel. Ook de verdediging zag er goed uit met een prima centraal duo Caine en Bink, ondersteund door de vleugelbacks Daryan en Isis die zich ook prima staande hielden. En als Castricum dan eens gevaarlijk werd troffen zij een attente Jaimy op hun weg.

Na een klein kwartier vergrootte HCSC de score. Appie kreeg de bal met zijn rug naar het doel aangespeeld door de ook al prima voetballende Gijs.  Met zijn sterke lichaam draaide hij handig weg bij zijn tegenstander en schoot hard raak, 2-4.

In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en bleef HCSC vrij eenvoudig overeind.

Volgende week komt het sterke Alcmaria Victrix op bezoek. Hopelijk is HCSC dan 80 minuten bij de les.