Wethouder W de Boerstraat 4
1788AT
JULIANADORP
tel. 0223-641616

HCSC JO11-1 heeft op de eerste competitiezege een monsterscore neergezet. JVC JO11-2 wordt met maar liefst 0-13 verslagen.
HCSC JO11-1 bestaat dit seizoen uit de spelers Siep, Sepp, Jaivey, Devy, Luc, Finn, Nick, Kai, Stef en Brent en is daarmee hetzelfde team als vorig jaar als JO10-1. Ook de technische staf is ongewijzigd en bestaat wederom uit Erik, Dennis en Jan.

De eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen wordt afgetrapt in Julianadorp tegen JVC JO11-2. Al voor de wedstrijd moet er een domper verwerkt worden, door het geblesseerd uitvallen van de keeper Siep. Ontzettend balen voor Siep! Gelukkig worden Kai en Brent bereid gevonden om ieder een helft te keepen.

Al snel na de aftrap wordt duidelijk dat HCSC een maatje te groot is voor de tegenstander. Al na 10 minuten staat het 0-4. Nick maakt daarbij alle doelpunten, waarvan de 2de een prima ingeschoten vrije trap is. Daarna is het wat rustiger. HCSC valt aan, maar komt niet meer zo snel tot scoren, totdat Finn het op zin heupen krijgt en 2 maal scoort.

JVC komt er af en toe gevaarlijk door, maar de verdediging (o.a. Stef, Luc en Brent) van HCSC staat telkens goed of JVC heeft het vizier niet helemaal scherp. Ook nog een komisch momentje in de eerste helft: Stef probeert keeper Kai te helpen om de bal weg te werken, waarbij hij de bal maar uit de lucht in zijn handen neemt. De scheidsrechter van dienst kon ook niet veel anders dan een penalty geven, die, helaas voor JVC, gemist wordt.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend HCSC en een worstelend JVC, dat er toch weer op sommige momenten uitkomt maar niet tot scoren komt. Dat doet HCSC wel, zelfs eentje meer dan in de eerste helft. Het zijn opnieuw Nick en Finn die de goals maken, plus eentje van Devy. De 0-10 van Finn is een speciale. Tot nu toe hebben we namelijk nog geen kopgoals gezien. De verwachting was dat dat dit seizoen wel eens kon gaan gebeuren. Vandaag was het dan zover. Een puntgave voorzet wordt door Finn op knappe wijze tegendraads binnengekopt.

Ook opvallend in deze wedstrijd: de slimmigheidjes, zoals de bal uit laten gaan en voorkomen dat de tegenstander er nog bij kan. Wat een fijne manier om het seizoen te starten!

Eerlijk is eerlijk, de tegenstander was vandaag van een minder niveau. Dan nog is het knap dat er 13 x gescoord wordt, de 0 wordt gehouden achterin en dat er geen moment verslapping in zat, getuige de 4 goals in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Verder een mooie kopgoal, een rake vrije trap en de slimmigheid waarmee gespeeld werd.

Iedereen heeft vandaag keihard gewerkt om tot dit mooie resultaat te komen. Volgende week de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen ZAP JO11-1.

JVC JO11-2 – HCSC JO11-1
0-13 (rust 0-6)