Wervelend HCSC JO11-1 komt tot Cruijffiaanse cijfers

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Na een week van hard trainen staat er voor de trotse koploper uit de 2e klasse weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Het weer is perfect, de boys zijn fit en de stemming in de kleedkamer is goed. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een goede pot voetbal.

HCSC begint voortvarend aan de wedstrijd. Onder de aanvallende impulsen van Jaivey en Finn worden vanaf de flanken onze spits Devy en aanvallende middenvelder Nick regelmatig gevonden. De goed verzorgde aanvallen leveren dan ook een snelle goal van Finn op.

Na 10 minuten is het tijd voor de nieuwe aanwinst Bailey om z’n debuut te maken en hij dit doet hij op weergaloze wijze. Bailey heeft slechts 2 minuten nodig om zijn eerste goal in het shirt van HCSC te maken. Dit wordt met het hele team uitbundig gevierd, hetgeen aangeeft dat het met de teamspirit wel goed zit.

HCSC weet goed de druk naar voren te zetten. Een enkele keer probeert VZV wat terug te doen maar centraal staat Stef steeds weer op de juiste plek. Ook de verdedigende acties van Sepp, Kai, Luc en Brent zorgen ervoor dat keeper Siep het de eerste helft vrij rustig heeft. Gelukkig is Siep geconcentreerd en grijpt hij op de momenten dat het nodig is goed in met mooie reddingen en daar waar Siep qua lengte iets te kort komt biedt de lat redding.

Aan de andere kant laat HCSC met goed samenspel mooie aanvallen zien. Op slag van rust scoort Bailey de 7-0 en dat betekent voor Bailey zijn derde doelpunt, een onvervalste hattrick.

Na de rust gaat HCSC verder waar het gebleven was. Sepp weet in de spits zijn medespelers goed in stelling te brengen waardoor de score verder wordt opgevoerd. Het ene doelpunt is nog mooier dan het andere. Brent is duidelijk goed op dreef en weet voor de tweede keer deze wedstrijd het net te vinden met een goed schot. Luc maakt, op het moment dat z’n vader net van het HCSC terrein wordt opgepikt, zijn mooiste goal van zijn nog prille voetbalcarrière door de bal vanaf ongeveer vijfentwintig meter in het doel te jagen. Kai blijft onvermoeibaar meters maken en weet met slimme steekballetjes de voorste linie te bereiken en Jaivey is een ware plaag voor de tegenstander met mooie acties langs de lijn. Ook Devy steekt in goede vorm en verzet bergen met werk voor het team. Mede door het werk van deze mannen kunnen Nick, Finn en Bailey nog aan het doelsaldo werken.

HCSC blijft veel risico in zijn spel leggen waardoor VZV tot twee keer toe een doelpunt weet te maken. Het mag de pret niet drukken. Het slotakkoord is voor HCSC. Finn weet op fraaie wijze de 14-2 binnen te schieten. Een verwijzing naar het rugnummer van de grootste voetballer die Nederland ooit gekend heeft, een Cruijffiaanse overwinning.

We kunnen trots zijn op de boys, het is een mooi team. Individueel sterk maar als team onverslaanbaar. HCSC zal in de toekomst nog een hoop plezier beleven aan deze jongens. Mannen, goed gedaan en op naar volgende week waar weer nieuwe tegenstander wacht!

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen de nieuwkomer in de poule, Dynamo JO11-1, in Ursem.

HCSC JO11-1 – VZV JO11-1

14-2 (rust 7-0)