IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO11-1 heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de 1ste fase winnend afgesloten. Tegen een taai ZAP JO11-1 werd met 6-4 gewonnen.

Tegenstander ZAP geen onbekende. In de Regio Cup, stonden beide JO10-1 teams ook al twee keer tegenover elkaar. Zowel uit als thuis werd toen verloren. Een echte angstgegner dus.

HCSC begint goed aan de wedstrijd. Al direct dienen er zich enkele kansen aan, maar deze worden gemist. ZAP kan daar weinig tegenoverstellen en beperkt zich tot verdedigen.

Maar na 10 minuten is het dan toch raak. Nick ontfutselt de bal van een tegenstander en tikt beheerst de 1-0 binnen. De mannen beginnen erin te geloven en dat is te zien aan het voetbal dat op de mat wordt gelegd. Nick is op aangeven van Stef attent en maakt de 2-0. Vlak voor rust is het Stef zelf die met een keurig doelpunt de 3-0 op het virtuele scorebord zet.

Ook verdedigend (o.a. Brent, Luc en Kai en uiteraard keeper Siep) staat HCSC zijn mannetje. ZAP krijgt nauwelijks kansen en de spaarzame schoten op doel gaan naast of over.

In de tweede helft gaat HCSC voortvarend van start en wordt na 2 minuten al de 4-0 gemaakt door wederom Nick met een schitterend schot in de kruising.

Ook ZAP heeft inmiddels de weg naar het doel gevonden, 4-1. Toch neemt HCSC nog verder afstand in de score. Finn maakt zijn eerste van de wedstrijd (assist van Brent) en Nick maakt er nog maar eentje. Zo loopt de score op naar 6-1. De laatste 12 minuten van de wedstrijd is in handen van ZAP. HCSC beperkt zich tot verdedigen. Door een stukje vermoeidheid weet ZAP nog 3x te scoren, maar de zege wordt niet uit handen gegeven. Na twee wedstrijden is HCSC JO11-1 trotse koploper in de poule.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Geel-Zwart JO11-1.

HCSC JO11-1 – ZAP JO11-1
6-4 (rust 3-0)