2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

1747GS
TUITJENHORN
tel. 0226-391789

Hollandia T JO17-1 – HCSC JO17-1 gestaakt bij 3-3 (0-2)
Scoreverloop: 10) 0-1 Mats Boon,  37) 0-2 Mats Boon,  45) 0-3 Daan Koorn,  50) 1-3,  55) 2-3,  62) 3-3
Scheidsrechter: Frits Bakker
Bijzonderheid: wedstrijd gestaakt na 71 minuten

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Bink Keizer, Elias Azimi, Daryan Kruijer; Martijn de Bruin, Daan Koorn, Isis Verwindt; Mats Boon, Diaz Bakker, Gino v.d. Bovenkamp
Wissels: Gijs Tuik, Julian Bakker

De laatste wedstrijd in de eerste fase van HCSC tegen Hollandia T heeft het einde helaas niet gehaald. 9 minuten voor tijd sloeg het noodlot toe voor onze doelman Jaimy. Toen hij zich moedig voor de voeten van een tegenstander stortte, kwam hij met zijn hoofd onzacht in aanraking met de schoen van een tegenstander die daar overigens niets aan kon doen. Met symptomen die wezen op een hersenschudding moest er zelfs een ambulance aan te pas komen om de gewonde doelman bij te staan, Na het langdurige oponthoud had HCSC niet veel zin meer om door te spelen en werd het duel voortijdig beëindigd na overleg met scheidsrechter en tegenstander. De stand was op dat moment 3-3 waarbij HCSC een 0-3 voorsprong had verspeeld.

Gelukkig kregen we later goed nieuws over Jaimy. Na onderzoek in de ambulance mocht hij met vader Ed gewoon mee naar huis waar hij het even rustig aan moet doen.

Het duel in Tuitjenhorn stond in het teken van het behalen van de 2e plaats. De winnaar was verzekerd van deze plek en dus het spelen tegen betere tegenstanders in de 2e fase. HCSC  moest dit doen zonder de inbreng van Caine en Appie die verhinderd waren. Ook ontbrak trainer Dirk die om persoonlijke redenen heeft besloten te stoppen. Verder was het de laatste wedstrijd van Diaz die zich niet meer kan motiveren en heeft besloten te stoppen. Heel jammer maar we respecteren uiteraard zijn keuze.

Al deze wijzigingen weerhield HCSC er niet van om een puike eerste helft op de mat te leggen. Niet dat alles lukte maar de instelling was voorbeeldig en iedereen had wat voor elkaar over. Bovendien stond de defensie met het gelegenheidsduo Bink en Elias in het centrum, als een huis en gaf nauwelijks iets weg. En anders was daar nog altijd doelman Jaimy die na een zware bivakweek vooraf last van zijn been had maar daar was tijdens de wedstrijd niets van te merken want hij keepte een foutloze wedstrijd.

Op ouderwetse wijze nam HCSC na een kleine 10 minuten de leiding. De razendsnelle Mats werd gelanceerd door Elias en rondde onberispelijk af. Na deze opsteker bleef HCSC volwassen spelen. Het speelde de bal goed rond en legde veel passie in het spel. Hollandia T kon slechts een paar keer gevaarlijk worden maar zoals gezegd zat de boel achterin bij HCSC potdicht.

Drie minuten voor rust sloeg HCSC weer toe en deze treffer was vrijwel een kopie van de eerste. Deze keer vond Bink de diep sprintende Mats die wederom zeer koelbloedig bleef, 0-2.

De tweede helft was 5 minuten oud of Daan zorgde in twee instanties voor 0-3 met een doeltreffende kopbal. Hiermee leek de wedstrijd beslist maar hoe anders zou het lopen. 5 minuten na de 0-3 raakte de tot dan toe sterk spelende Daryan de bal verkeerd waardoor deze per kerende post bij een tegenstander terecht kwam. Deze verkleinde de achterstand voor zijn team.

Plotseling was HCSC het helemaal kwijt alleen de spetter van Diaz die de keeper gestrekt naar de hoek liet gaan, was nog vermeldenswaatdig. Voor de rest werd HCSC overlopen door een paar razendsnelle tegenstanders die plotseling in het veld waren gekomen. Binnen dik 10 minuten had Hollandia T de schade gerepareerd en stond het zomaar 3-3.

HCSC wankelde totdat het ongeval met Jaimy een einde maakte aan de wedstrijd. Wat de KNVB gaat doen is nog niet bekend maar zij zullen toch niet HCSC voor 9 minuten laten terugkeren naar Tuitjenhorn. Komende week volgt meer duidelijkheid en zullen we ook weten wie onze tegenstanders in de 2e fase worden.