Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wisselvallig HCSC JO17-1 pakt eerste driepunter

Wisselvallig HCSC JO17-1 pakt eerste driepunter

HCSC JO17-1

4 - 3

Wieringermeer JO17-1

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 01

Datum

4 september 2021 12:00

Scheidsrechter

D. Wagemaker

Accommodatie

Sportpark De Dogger
IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO17-1 – Wieringermeer JO17-1.  4-3 (2-1)
Scoreverloop: 7) 1-0 Gino v.d. Bovenkamp,  25) 1-1,  27) 2-1 Abyonie Flawtantie,  46) 3-1 Mats Boon,  53) 4-1 Daan Koorn,  76) 4-2,  80) 4-3
Scheidsrechter: Damian Wagemaker
Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Darian Kruijer, Bink Keizer, Jeffrey Luiten, Isis Verwindt; Martijn de Bruin, Daan Koorn, Elias Azimi; Mats Bo, Abyonie Flawtantie, Gino v.d. Bovenkamp  Wissels: Caine van der Wardt, Diaz Bakker

In een wedstrijd met diverse gezichten heeft HCSC JO17-1 zaterdag de eerste drie punten in de wacht gesleept door Wieringermeer met 4-3 te verslaan. Het betrof een wedstrijd in de eerste fase van dit seizoen. De KNVB heeft in al haar wijsheid besloten om bij wijze van proef het seizoen te verdelen over meerdere fasen. Voor ons betekent dat dat we starten met een poule van 8 teams waardoor er 7 wedstrijden gespeeld worden. Dit noemt men de bekerfase. Hierna worden de teams aan de hand van de ranglijst opnieuw ingedeeld samen met gelijkwaardige teams uit een andere poule. Zij spelen in die 2e fase een hele competitie, dus met een uit-en thuiswedstrijd.

Wieringermeer was dus de eerste tegenstander voor HCSC dat het al direct de komende tijd moet stellen zonder Gijs die vorige week tijdens een potje voetbal zijn grote teen uit de kom zag gaan. Omdat Caine en Diaz niet helemaal fit waren, startten zij op de bank en schoof Jeff door naar het centrum van de verdediging.

HCSC startte prima en al snel lag de eerste treffer in het mandje. Op rechts werd de snelle Mats bereikt die zijn tegenstander eenzaam achterliet. Mats haalde de achterlijn en legde de bal panklaar neer voor de goed meegelopen Gino die het karwei mocht afmaken. Jammer genoeg kon HCSC deze goede start geen vervolg geven en Wieringermeer werd gevaarlijk met enkele goed uitgevoerde counters. De verdedigers hadden hel lastig met de snelle spitsen van de gasten maar gelukkig verkeerde doelman Jaimy in uitstekende vorm en voorkwam menig doelpunt. Toch moest hij zich gewonnen geven na 25 minuten toen de gasten verdiend langszij kwamen.

Twee minuten later pakte HCSC echter toch onverwacht weer de leiding. De keeper van de ploeg uit Slootdorp nam snel een vrije trap in zijn strafschopgebied. Een verdediger wilde vervolgens breed leggen op een medespeler maar had buiten de aanwezigheid van Appie gerekend die de bal zo in het lege doel kon schuiven. Bij het nemen van de vrije trap bleek de boomlange keeper van Wieringermeer zijn knie te hebben verdraaid en dus moest een veldspeler tussen de palen gaan staan.

Tot aan de rust werd het veldspel van HCSC er niet beter op getuige het grote aantal mislukte passes. Bovendien mocht we opnieuw Jaimy dankbaar zijn toen hij oog in oog met een tegenstander winnend uit de strijd kwam.

Voetbal blijft echter een raar spelletje want na rust zag het voetbal van HCSC er plots een stuk beter uit. De tegenstander werd nu goed onder druk gehouden en met een volley wist Mats de voorsprong te vergroten. Kort hierop leek de strijd beslist. Een hoekschop van Darian zaaide veel verwarring bij de gasten. Via de punt van de teen van Martijn kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Daan die, hoewel niet tevreden met zijn spel, toch weer zijn goaltje meepikte.

Met deze 4-1 stand leek de strijd beslist en HCSC dacht zonder kleerscheuren de 80 minuten vol te spelen. Maar Wieringermeer had toch nog kracht voor een eindsprint. In de laatste 4 minuten prikten zij nog onverwacht twee keer raak maar verder dan 4-3 kwamen zij gelukkig niet.

Volgende week gaan we op bezoek bij ZAP dat zijn eerste duel met ook al 4-3 verloor van Duinrand.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!