2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

ZAP JO17-1 – HCSC JO17-1.  2-2 (1-0)
Scoreverloop: 33) 1-0,  48) 1-1 Mats Boon,  74) 2-1,  80) 2-2 Martijn de Bruin
Scheidsrechter: Piet Rood
Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Daryan Kruijer, Bink Keizer, Elias Azimi, Isis Verwindt; Jeffrey Luiten, Daan Koorn, Martijn de Bruin; Mats Boon, Abyonie Flawtantie, Gino v.d. Bovenkamp

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen heeft JO17-1 de punten gedeeld met ZAP. In Breezand werd het 2-2.

Het begon weer vervelend voor HCSC want Caine kreeg tijdens de warming-up last van zijn hamstring en begon op de bank. HCSC startte voorzichtig en speelde de bal vooral achterin vaak rond. Toch werd naarmate de eerste helft vorderde, vaker het doel van de tegenstander opgezocht en dat leidde tot 2 grote kansen die echter niet aan Appie besteed waren.

ZAP werd hierna gevaarlijker en onze achterhoede kende af en toe de nodige problemen maar vooralsnog bleven doelpunten uit. 7 minuten voor de pauze was het echter toch raak voor ZAP. Bij een vrije trap stonden 2 spelers weliswaar buitenspel maar de scheidsrechter had daar geen boodschap aan en keurde de treffer goed. Het pleitte echter niet voor HCSC dat het apathisch stond toe te kijken.

Caine was gelukkig in staat om na rust zijn bijdrage te kunnen leveren en dat leverde direct meer rust op in de defensie. Caine is een speler die stuurt, corrigeert en een vlekkeloze dieptepass maar in de benen heeft.

Zonder tot briljant voetbal te komen legde HCSC wel veel meer strijd aan de dag en dat leverde dan ook de gelijkmaker op. Een fraaie pass van Gino bereikte de rappe Mats die de keeper vervolgens het nakijken gaf.

Na de gelijkmaker leek HCSC de overhand te krijgen maar een voorsprong bleef helaas uit. ZAP, dat ook veel arbeid leverde, probeerde met snelle counters HCSC in verlegenheid te brengen maar de verdediging en keeper Jaimy gaven geen krimp.

De teleurstelling was dan ook groot dat ZAP door een overigens sterke individuele actie 6 minuten voor tijd toch weer op voorsprong kwam. De tijd begon te dringen voor HCSC maar het geluk lachte de blauwwitten toe. In de laatste minuut van de officiële speeltijd waagde Martijn een schot van afstand dat door een ZAP-been zodanig van richting werd veranderd dat de bal hoog over de handen van de keeper in het plofte, 2-2.

Volgende week spelen we weer uit tegen de enige ploeg die na 2 speeldagen de volle 6 punten heeft behaald nl. Schagen/United.