Sublieme comeback HCSC JO11-1 tegen ZAP JO11-1

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

De 2de fase van dit seizoen is goed gestart voor HCSC JO11-1. In een leuk duel tegen ZAP JO11-1 wordt met 4-3 gewonnen.

In de eerste helft zag het er niet naar uit. HCSC gaat wat slordig met het balbezit om en ZAP JO11-1 is een gelijkwaardige tegenstander. In de eerste 10 minuten noteert het technische hart 2 schoten naast het doel, voor beide ploegen eentje.

Na 10 minuten komt HCSC op achterstand. Een foutje met het uittrappen wordt door ZAP genadeloos afgestraft. HCSC komt er niet aan te pas en na een kleine 25 minuten neemt ZAP verder afstand, 0-2. Tot overmaat van ramp komt ZAP ook nog op 0-3, in de blessuretijd van de eerste helft.

Tactische omzetting
In de rust worden er wat aanpassingen gedaan. Nick schuift een linie naar achter als verdedigende middenvelder, en Finn gaat op zijn vertrouwde positie rechts op het middenveld spelen. Ook wordt Luc naar de spitspositie gedirigeerd met de opdracht om diep te lopen en “oorlog” te maken in de zestien.
Dit werpt zijn vruchten af. HCSC speelt na rust een hele andere wedstrijd. Na 2 minuten is het al raak. Jaivey jaagt met de bal naar voren en geeft een voorzet richting het centrum. Luc neemt aan en schiet de bal uiterst links in de goal, 1-3!

Langzaam komt het geloof weer terug bij de mannen dat er nog wat mogelijk is. Ook de supporters, die op de tribune de wedstrijd gadeslaan, gaan erachter staan, ZAP komt er, op enkele spaarzame momenten, niet aan te pas en HCSC blijft aanvallen. Het is weer Luc die op aangeven van Finn zijn schoen tegen de bal zet en de aansluitingstreffer scoort, 2-3.

Op enkele momenten komt ZAP er wel door, maar is het Siep op goal die het elftal op de been houdt.

Na enkele schoten die naast gaan is het Brent die een paar minuten voor tijd de 3-3 scoort met een mooi schot vanuit de tweede lijn. Het team viert zijn doelpunt met z’n allen, een mooi moment waarop de saamhorigheid goed te zien is.

Iedereen kan zich vinden in een gelijkspel, maar de koek is nog niet op. In de allerlaatste aanval, in blessuretijd, onderneemt Devy een alles-of-niets-poging. Hij neemt de bal op de slof vanaf een meter of 20. Tot grote vreugde van spelers, trainers en supporters vliegt de bal met een boog over de keeper in het doel, 4-3!!

Wat een heerlijke wedstrijd en comeback van de jongens. Ze hebben de 2de helft laten zien hoe weerbaar ze zijn. Niet opgeven en altijd doorgaan! Iedereen, van keeper tot spits, heeft vandaag zijn waarde in dit team laten zien. Individueel sterk, als team zijn ze nagenoeg niet te kloppen.

Volgende week speelt het team tegen een oude bekende, Geel Zwart 30 JO11-1.

HCSC JO11-1 – ZAP JO11-1
4-3 (rust 0-3)