Willem 't Hartplein 8
1756TZ
'T ZAND NH
tel. 0224-591766

Na de knappe 4-3 thuisoverwinning op ZAP vorige week, was het vandaag zaak om hier een goed vervolg op te geven. Dat moest gebeuren op bezoek bij Geel Zwart ’30 JO11-1.

Wederom een ontmoeting met een oude bekende. In de 1ste fase van dit seizoen stonden beide teams ook tegenover elkaar. HCSC was die wedstrijd een maatje te groot met een 4-12 overwinning. Het is dan ook een raadsel hoe de KNVB heeft bedacht dat beide ploegen opnieuw bij elkaar ingedeeld kunnen zijn.

Aan het begin van de wedstrijd speelt HCSC wat slordig en moet Siep al snel handelend optreden bij een aanval van de geel-zwarten. Na een schot dat naast gemikt wordt door Finn, maakt hij 2 minuten later alsnog de 0-1. Lange tijd blijft het daarbij. Enkele kleine kansen zijn er wel, maar hetzelfde geldt voor Geel-Zwart ’30, die er regelmatig gevaarlijk uitkomt en Siep aan het werk zet. Ook verdedigers Stef, Kai en Brent voorkomen dat de gelijkmaker valt. Na diverse pogingen op doel, is het Sepp die attent reageert op een voorzet van Jaivey en de 0-2 binnenschiet. Op slag van rust geeft Luc vanaf de linksachter-positie een puntgave pass vooruit, die wordt opgepikt door Finn en de ruststand bepaald op 0-3.

De coaches zijn ondanks deze voorsprong niet tevreden. Er wordt slordig met de bal omgesprongen, verschillende kansen worden om zeep geholpen en de passing is niet zuiver.

De spelers nemen de adviezen goed in zich op. De tweede helft speelt HCSC een heel stuk beter en met meer concentratie. Na 10 minuten valt de 0-4. Stef onderneemt een solo vanaf het middenveld en schiet de bal hard achter de doelman van Geel Zwart.

De verdediging staat goed te verdedigen. Siep treedt goed op waar nodig met enkele prima reddingen. Er wordt fel op de bal en tegenstander gejaagd. Met nog 14 minuten op de klok, verstuurd Bailey een pass naar voren, waardoor Sepp vrije doortocht naar het doel heeft. Met een boogbal verschalkt hij de keeper en zorgt daarmee voor een 0-5 overwinning.

Een matige eerste helft en een hele goede tweede helft zorgt voor de overwinning. Niet onbelangrijk, de nul wordt gehouden. Een team effort waar iedereen trots op mag zijn.
Complimenten aan de tegenstander. Er stond een team dat zichzelf sterk heeft verbeterd in vergelijking met de vorige wedstrijd.
Volgende week is het team vrij. De competitie wordt weer hervat op 20 november tegen VIOS-W uit Warmenhuizen.

Geel Zwart ’30 JO11-1 - HCSC JO11-1
0-5 (rust 0-3)