HCSC JO11-1 sluit eerste seizoenshelft af in stijl

Sportlaan 4
1747GS
TUITJENHORN
tel. 0226-391789

De laatste competitiewedstrijd is in stijl afgesloten met een overwinning. In Tuitjenhorn wordt de rode lantaarndrager in de poule met 2-5 afgetroefd.

Met HCSC kom je nog eens ergens. Na wedstrijden in Ursem, Breezand, Wognum, Julianadorp en ’t Zand ging de reis vandaag naar Tuitjenhorn. Niet voor het eerst overigens. In 2018 was Hollandia T de eerste uitwedstrijd van wat toen de JO9-2 was. Over de uitslag zullen we het niet hebben.

De eerste helft kent eigenlijk een saai beeld. HCSC valt aan, Hollandia verdedigt. Lange tijd wordt er echter niet gescoord. HCSC creëert wel de kansen en mogelijkheden, maar de technische staf noteert maar liefst 7 schoten die naast het doel gaan. Keeper Siep redt het team bij de enige tegenaanval van de Hollandianen.

Na een klein kwartiertje echter stoomt Jaivey op langs de linkerflank en bezorgt de bal bij Stef die koel blijft en binnenschiet. Gezien het spelbeeld een verdiende voorsprong. In het 2de gedeelte van de eerste helft zien de weinige toeschouwers hetzelfde beeld. HCSC probeert de 0-2 te forceren, maar slaagt hier niet in, ondanks verwoede pogingen van o.a. Nick, Stef, Luc, Sepp en Devy. Hollandia komt er op zeldzame momenten uit, maar in de verdediging staan Brent, Kai en Nick hun mannetje en ook de lat brengt eenmaal redding. Met een magere 0-1 voorsprong wordt de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begint met enkele kleine wijzigingen in het team. Nick gaat met de punt naar voren en Stef met de punt naar achteren spelen. Het resulteert in iets meer creativiteit bij de aanvallen en dat komt het spel zeker ten goede. Het is Stef die de verlossende 0-2 binnenschiet op aangeven van de uitstekend spelende Kai. Niet veel later is het Nick die de 0-3 op weergaloze wijze binnen knalt met een boogbal vanaf 20 meter. Hij scoort 5 minuten later ook de 0-4 op aangeven van wederom Jaivey.

Hollandia weet het vervolgens nog een beetje spannend te maken met de 1-4 en 2-4. Maar het is Bailey die aan alle spanning een einde maakt door in de laatste seconde van de wedstrijd de 2-5 binnen te tikken van dichtbij.

Soms loopt een wedstrijd niet helemaal hoe je het verwacht. Dan is het zaak om er een schepje bovenop te doen en dat is precies wat we vandaag zagen in de 2de helft. Volgende week sluiten we af met een oefenwedstrijd tegen HCSC JO11-2. Daarna volgt de winterstop en zullen we zien hoe de indelingen voor 2022 eruit zien.

Hollandia T JO11-1 - HCSC JO11-1
2-5 (rust 0-1)