ZAP JO17-1 – HCSC JO17-1  1-1 (0-0)
Scoreverloop: 67) 0-1 Julian Bakker, 78) 1-1
Scheidsrechter: Leo Vaars

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Bink Keizer, Martijn de Bruin, Daryan Kruijer; Elias Azimi, Daan Koorn, Isis Verwindt; Mats Boon, Gino v.d. Bovenkamp, Gijs Tuik   Wissels: Jamie Pitstra, Julian Bakker

Na de zeperd tegen Callantsoog was iedereen benieuwd of er in de uitwedstrijd tegen ZAP sporen van herstel te zien zouden zijn. Gelukkig bleek dit inderdaad het geval. Het spel was zeker nog niets groots maar er werd 80 minuten keihard gebuffeld en onderling was er geen gemopper te horen. Met 1-1 kreeg de wedstrijd een juiste uitslag al was het wel zonde dat de gelijkmaker van ZAP 2 minuten voor tijd viel.

In de eerste helft oogde het spel van HCSC dat het zonder Appie moest stellen, rustig. Ballen werden niet constant lukraak naar voren geschoten, maar er werd zorgvuldig opgebouwd. Heel veel grote kansen leverde dan niet op, maar Gino was dicht bij succes. Na een rush van Jeff, een van de meest constante spelers dit seizoen, schoot hij rakelings naast en ook een knap schot van Daan miste op een haar na het doel. Aan de andere kant was ook ZAP dicht bij succes toen een speler uit een hoekschop vrij mocht inkoppen. Tot opluchting van HCSC verdween de bal over het doel.

In de tweede helft was er weinig verandering te bespeuren in het spelbeeld. HCSC liet soms aardige aanvallen zien, maar ook werd er af en toe te veel gelopen met de bal. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de thuisclub steeds gevaarlijker, maar gelukkig voor ons was Jaimy in bloedvorm en was hij steeds paraat om een doelpunt te voorkomen. Twee keer kwam HCSC goed weg. Via de vingertoppen van Jaimy kwam een bal op de lat en vervolgens schoot ZAP een vrije trap op de paal.

Verrassend viel het doelpunt met nog 13 minuten op de klok aan de andere kant. Een lange trap van Jaimy werd met het hoofd verlengd door zijn bijna naamgenoot Jamie waardoor Juul plotseling een vrije doortocht kreeg. Via de binnenkant van de paal rondde hij bekwaam af.

De druk van ZAP nam natuurlijk direct toe want zij wilden koste wat kost de gelijkmaker forceren, maar met man en macht verdedigde HCSC de voorsprong totdat het 2 minuten voor affluiten toch 1-1 werd. Jammer voor de blauwwitten maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een gelijkspel wel de verhoudingen juist weergaf.

Dat was het voor dit jaar. Als alles normaal verloopt hervatten we de competitie weer op 15 januari. Hopelijk kunnen we dan ook weer normaal trainen. We wensen alle spelers, ouders en grootouders fijne feestdagen toe en graag tot volgend jaar.