HCSC JO11-1 speelt stadsgenoot van de mat

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Na een ingepland vrij weekend werd de staf van HCSC JO11-1 geconfronteerd met wederom een vrij weekend, vanwege de onnavolgbare acties van de KNVB om de poule-indeling weer om te gooien en daarbij 2 wedstrijden uit het schema te halen.

Er werd contact gezocht met stadsgenoot FC Den Helder en een oefenwedstrijd opgezet tegen de JO12-4. Zij waren bereid om naar Sportpark De Dogger te komen voor een wedstrijd. Een mooie gelegenheid om eens wat tactische zaken anders aan te pakken en wat posities te wisselen.

Onder frisse, maar droge weersomstandigheden werd er om 10:00 afgetrapt. Al direct zet HCSC druk naar voren en is het eigenlijk bij de eerste aanval al raak. Nick neemt de bal mee vanaf het middenveld en bedient Jaivey op maat aan de linkerkant. Jaivey haalt loeihard uit en scoort de 1-0. 5 minuten later is het Nick zelf die de 2-0 maakt, daarbij geholpen door Bailey die prima uit de voeten kan op het middenveld.
FC Den Helder kan er niets tegenover zetten. Gelegenheids-doelman Finn heeft niet veel te doen, het spel speelt zich vooral op de helft van FC af. Na 10 minuten maakt opnieuw Jaivey de 3de voor HCSC. De score wordt verder opgevoerd door doelpunten Nick, Bailey en Brent.
In de blessuretijd wordt er een overtreding begaan door HCSC. De uitstekende spelbegeleider Mees geeft FC een penalty, die geweldig wordt ingeschoten, ruststand 6-1.

De 2de helft vertoont hetzelfde beeld, een zeer aanvallend HCSC en een FC in de verdrukking. Toch komt de tegenstander er af en toe gevaarlijk uit. Met Nick op goal en Luc, Brent, Kai en Siep achterin staat de verdediging echter als een huis. Gescoord wordt er ook nog. Finn, Kai en Jaivey verhogen hun doelpunten-aantal in de 2de helft met ook nog een ongelukkig eigen doelpunt van FC. Vlak voor tijd toch nog een klein moment van onoplettendheid in de verdediging, waardoor HCSC nog 1 tegengoal te verwerken krijgt. Daar blijft het bij, met een mooie 11-2 overwinning als resultaat.

Een prima oefenwedstrijd, waarbij de staf weer wat meer inzicht heeft gekregen in de mogelijkheden van de spelers. Er stond vandaag weer een team, dat als collectief echt goed is. Dat is een groot compliment waard.

Volgende week gaan we weer voor de competitie spelen, waarbij we af zullen reizen naar Wognum, om te spelen tegen SV Spartanen JO11-1.

HCSC JO11-1 – FC Den Helder JO12-4
11-2 (rust 6-1)