DTS JO17-1 – HCSC JO17-1   1-1 (1-0)
Scoreverloop: 4) 1-0,  64) 1-1 Julian Bakker
Scheidsrechter: Stefan de Groot

Opstelling HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Bink Keizer, Martijn de Bruin, Daryan Kruijer; Mats Boon, Daan Koorn, Isis Verwindt; Gijs Tuik, Gino v.d. Bovenkamp, Julian Bakker  Wissel: Jamie Pitstra

Na 2 maanden rust stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. In Oudkarspel was hekkensluiter DTS de tegenstander. We moesten het doen zonder de afwezige Elias en Appie en omdat JO15-1 geteisterd werd door corona en blessures was er geen vervanging voorradig,

Het was duidelijk te zien dat HCSC wedstrijdritme miste want de eerste helft was van een bedenkelijk niveau. Weliswaar hadden de blauwwitten iets meer balbezit, maar waren zo onrustig en slordig in de passing dat DTS nauwelijks in de problemen kwam, omdat HCSC geen gevaar kon stichten.

DTS speelde iets rustiger en had bovendien het voordeel van een vroege treffer. De rappe spits liet al in de 4e minuut iedereen zijn hielen zien en scoorde de 1-0. Verder vielen er in de eerste helft geen hoogtepunten te vermelden.

Ook in de tweede helft wist HCSC weinig gevaar te stichten en bleef het een probleem om de bal naar de juiste kleur te spelen. DTS daarentegen brak een aantal keer gevaarlijk uit, maar zij stuitten telkens op Jaimy, de absolute uitblinker van deze wedstrijd. Met een handvol prachtige reddingen behoedde hij zijn team voor erger.

Met nog een kwartier op de klok dacht Juul bij zichzelf “als het voetballend niet lukt dan moet het maar gebeuren uit een spelhervatting”. En dat gebeurde want met een fraai genomen vrije trap, vanaf een meter of 20, liet hij de doelman kansloos.

Bij deze 1-1 bleef het en daar mocht HCSC het meest tevreden mee zijn. Volgende week helaas weer vrij, maar daarna pakken we het normale ritme weer op met 9 wedstrijden op rij, te beginnen met een uitwedstrijd tegen koploper AFC’34.