Groeneweg 3
1741TZ
SCHAGEN
tel. 0224-213562

Na een gedwongen vrij weekend vanwege de afgelaste wedstrijd van vorige week, mocht de JO11-1 voor de 2de en tevens laatste wedstrijd in de 3de fase, afreizen naar Schagen. Tegenstander was Schagen United JO11-3.

Bij aankomst bleek het complex van SU verbouwd te worden. Het was dus even zoeken naar de kleedkamer, welke bleek te bestaan uit een porto-cabin. Na een professionele warming up onder leiding van onze enthousiaste trainer Jan, kon er worden afgetrapt.

Zoals we gewend zijn van het team, wordt er meteen vol druk gezet op de tegenstander. Die weet zich hier moeilijk raad mee en direct ontstaan er kansen voor HCSC om de voorsprong te pakken. Het vizier staat echter niet scherp genoeg. De eerste 10 minuten worden er maar liefst 4 schoten op doel en 3 schoten naast genoteerd. In de 12de minuut is het dan toch raak. Een puntgave bal vanaf de zijkant van Jaivey bereikt Finn, die de 0-1 binnenschiet.

Het restant van de 1ste helft is HCSC overduidelijk de betere ploeg. Er worden veel kansen gecreëerd, maar het ontbreekt de ploeg net het laatste beetje scherpte om de tegenstander pijn te doen. Zo kan het dus gebeuren dat de rust bereikt wordt met een magere 0-1 voorsprong, waar een 0-4 of 0-5 de verhoudingen beter had weergegeven.

In de 2de helft gaat HCSC onverminderd door waar het in de 1ste helft gebleven was. Toch sluipt ook de vermoeidheid heel langzaam in het team. Keeper Siep, die de laatste weken sowieso al geweldig staat te keepen, helpt het team met een aantal cruciale en mooie reddingen. Verdedigers Kai, Brent en Devy spelen top en lopen achterin de gaatjes dicht. Met name Devy is in zijn rol als rechtsachter een echt slot op de deur.

In aanvallend opzicht schort het alleen aan de doelpunten om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

In de laatste minuut gaat het dan toch nog mis. Schagen komt er nog één keer uit en weet uiteindelijk het net te vinden. Daarmee komt Schagen goed weg en doet HCSC zichzelf te kort.

Kop op jongens! Jullie hebben wederom een hele goede wedstrijd gespeeld en tot de laatste seconde gestreden voor de winst. Soms lukt het gewoon even niet om te scoren. Toch was het weer een mooie wedstrijd om naar te kijken. De technische staf was unaniem in het aanwijzen van de Man of the Match: Devy! Top gespeeld en ingegrepen op de juiste momenten.

In de 4de fase gaan we weer vol ertegen aan!

Schagen United JO11-3 - HCSC JO11-1
1-1 (rust 0-1)