IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Omdat de wedstrijden door de KNVB voor het weekend afgelast waren, werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen HCSC JO10-1.

De JO10-1 speelt in de hoofdklasse en doet qua fysiek niet veel onder voor de JO11-1, dat uitkomt in de 2de klasse. Ook een prima gelegenheid om de oefenvormen uit de trainingen eens in een wedstrijd uit te proberen.

De wedstrijd start in een rustig tempo. De meeste duels spelen zich af op het middenveld en beide teams houden elkaar redelijk in evenwicht. Er zijn enkele schoten op doel aan beide kanten die naast of over gaan. Dat verandert naarmate de wedstrijd vordert

JO10-1 neemt iets meer het initiatief en komt halverwege de eerste helft op voorsprong. Een rollertje wordt tot doelpunt gepromoveerd, 0-1.

Ondanks de achterstand probeert JO11-1 zijn eigen spel te spelen en komen ze er diverse keren aardig uit. Helaas staan de paal en de lat een doelpunt in de weg. JO10-1 maakt dankbaar gebruik van de gemiste kansen en hun scorend vermogen doet de rust. Zij komen op 0-2 en 0-3 voor rust.

Al vroeg in de 2de helft valt ook de 0-4 en lange tijd ontstaat er een soort evenwicht tussen beide teams met weinig kansen over en weer. In de laatste 15 minuten trekt JO11-1 de wedstrijd wat meer naar zich toe.

Nick speelt de bal breed naar voren, Devy neemt op mooie wijze aan komt in de draai voor de goal. Hij rond beheerst af, 1-4. Tegen het einde van de wedstrijd ontstaat er een mooie kans aan de linkerkant. Bailey ontvangt de bal tegen de achterlijn, en legt beheerst terug naar Nick die klaarstaat om de bal in het doel te werken.

Een 2-4 nederlaag tegen een hoofdklasser is niet slecht. Veel kansen zijn er gecreëerd, maar soms lukt het allemaal net niet. Dat is niet erg, want daar leren we weer van.

HCSC JO11-1 - HCSC JO10-1
2-4 (rust 0-3)