Jan Glijnisweg 35 A
1703RK
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5725772

HCSC JO11-1 heeft de kater na de onfortuinlijke nederlaag van vorige week tegen SZW ’27 succesvol weggespoeld. Op bezoek bij KSV JO11-2, stopt de teller pas bij 9 doelpunten.

Al na twee minuten krijgt HCSC een klein tegenslagje te verwerken. KSV slaat uit het niets toe en neemt op brutale wijze de leiding met een doelpunt uit het niets. HCSC blijft echter zijn eigen spel spelen. Dit resulteert al na een paar minuten in de gelijkmaker. Het is Nick die op aangeven van Bailey de bal achter de KSV-doelman werkt.

HCSC speelt vervolgens vol op de aanval, zoals we gewend zijn. Dit is goed zichtbaar aan Kai en Luc die als vleugelverdedigers regelmatig tegen of net over de middenlijn staan om druk te zetten. Na diverse kleine en grotere kansen is het in de 19de minuut dan toch raak. Met een miraculeuze voorzet vanuit het midden van Nick is het Jaivey die de bal met zijn achterste in het doel werkt, 1-2. Nog voor de rust zorgt Nick met zijn tweede goal voor een comfortabele voorsprong. Met een soort achterwaartse hakbal zorgt hij voor de 1-3, wat meteen de ruststand is.

De rust wordt benut om even op krachten te komen, enkele situaties te bespreken en de jongens bij de les te houden!

De eerste 10 à 15 minuten zorgt KSV voor enkele spannende moment. Ze vallen goed aan en er hangt een KSV goal in de lucht. De verdediging staat echter goed en het vizier van de tegenstander niet op 100%. HCSC komt wederom goed in zijn eigen spel en neemt de wedstrijd vervolgens over. Het is Stef die na een voorzet van Nick de 1-4 maakt. Direct vanaf de aftrap die volgt, ontfutselt Jaivey de bal van de tegenstander en geeft deze aan Nick, die er onverbiddelijk 1-5 van maakt.

Vervolgens is de beurt aan Siep. Op zijn eigen verzoek stond hij dit keer niet op goal, maar speelde hij de wedstrijd in het veld mee. En hoe! Hij scoort meteen zijn eerste goal van het seizoen, waarmee alle spelers dit seizoen de scorerslijst hebben gehaald. De 1-7 komt uit de kluts. Even is er twijfel wie er nu eigenlijk scoorde (Stef of Jaivey), maar het doelpunt komt op naam van Jaivey, met een assist van Devy. In de laatste 3 minuten bepalen Nick en Stef de eindstand op 1-9.

Wow. Dit was misschien wel 1 van de beste wedstrijden van dit seizoen. Het constant afjagen, het hoog druk zetten en uiteindelijk de hoge score waren een genot om naar te kijken. Alle spelers hebben vandaag weer laten zien hoe goed ze als team kunnen spelen. We zijn zeer trots op de jongens.

Op 9 april spelen we tegen Kolping Boys JO11-4. De wedstrijd zal worden gespeeld om 10:00 op sportpark de Dogger.
KSV JO11-2 - HCSC JO11-1
1-9 (rust 1-3)