Overwinning met een traan - H.C.S.C. Den Helder

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Overwinning met een traan

Overwinning met een traan

HCSC JO11-1

6 - 2

Kolping Boys JO11-4

Competitie

2e klasse (4e fase) 03

Datum

7 mei 2022 10:00

Scheidsrechter

R.P.A. Agema

Accommodatie

Sportpark De Dogger
IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO11-1 mocht vandaag als één van de weinige blauwwitte teams aantreden in eigen huis, om de eerder uitgestelde wedstrijd tegen Kolping Boys JO11-4 te spelen, met een 6-2 overwinning als resultaat. Een mooie overwinning met een traan van verdriet, vanwege het tragische overlijden eerder deze week van een HCSC-jeugdspeler.

De wedstrijd wordt dan ook aangevangen met een indrukwekkende minuut stilte.

Na twee weken vakantie en weinig training is het in het begin nog even zoeken naar het ritme van de wedstrijd. Kolping voelt dit feilloos aan en valt aan, waardoor ze HCSC redelijk in de verdediging drukken. Kai, Brent en Luc staan echter samen met doelman Siep hun mannetje.

Na een minuut of 7 is het dan alsnog raak aan de andere kant. Finn bedient vanaf de rechterflank Nick, die keurig afrondt, 1-0. Het duurt niet lang totdat de 2-0 valt. Jaivey gaat op avontuur en rondt prachtig af met een stiftje. In de resterende 20 minuten van de eerste helft, komen er kansen voor beide ploegen, maar gescoord wordt er niet. De spelers zoeken de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong.

Na rust komt Kolping sterk uit de kleedkamer. HCSC heeft het lastig, maar de verdedigers houden zicht goed staande en er ontstaan kansen om de score uit te breiden.

Het duurt echter nog tot de 48ste minuut tot er weer een doelpunt valt, het is wederom Nick die scoort. De ban is nu wel gebroken want 2 minuten later is het al 4-0.

Dat Kolping wel kan voetballen blijkt al snel, als zij iets terug doen, 4-1. Maar HCSC gooit er nog even een schepje bovenop, Finn en Nick zorgen voor een comfortabele 6-1 voorsprong. 1 minuut voor tijd scoort Kolping nog de 6-2, maar HCSC geeft de overwinning niet meer weg.

Een comfortabele overwinning en degelijk spel en goed omgegaan met de druk van de tegenstander. Er stond vandaag een echt team dat voor elkaar vocht om elke bal. Op 14 mei spelen we tegen HCSC JO11-2. De wedstrijd zal worden gespeeld om 10:00 op sportpark de Dogger.

HCSC JO11-1 – Kolping Boys JO11-4
6-2 (rust 2-0)
Sportpark De Dogger, 7 mei 2022

Doelpunten:    Nick (4x), Jaivey en Finn (beiden 1x)
Assists:          Stef en Finn (beiden 1x)

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!