Haffelderweg 46
1791AS
DEN BURG
tel. 0222-312835

Na bijna 3 jaar zonder toernooien was het vandaag dan eindelijk zover. HCSC JO11-1 gaat meedoen aan het Texel ’94 jeugdtoernooi. In een deelnemersveld met met hoofd- en eersteklassers een mooie uitdaging om een prijs te pakken. In een voorronde met 6 ploegen die een halve competitie afwerken en een eindronde waarin er gestreden wordt om de plaatsen 1 t/m 12. De wedstrijden duren allemaal 18 minuten.

Om in de prijzen te vallen, moest HCSC minimaal 2de worden in de voorronde om zich te plaatsen voor de finalepoule voor plaatsen 1 t/m 4.

Wedstrijd 1: Bayern Munchen – HCSC JO11-1
De wedstrijd begint voortvarend met een aanvallend HCSC dat al snel op 1-0 komt. Daarna stokt de aanval, maar in de 2 helft van de wedstrijd stelt HCSC orde op zaken. Zo begint het toernooi met een 0-5 overwinning en zijn de eerste punten binnen.
Nick 3x, Jaivey 1x, Finn 1x

Wedstrijd 2: HCSC JO11-1 – Reiger Boys JO11-5
Een heel stuk lastiger heeft HCSC het met Reiger Boys. In een leuk duel doen beide ploegen niet voor elkaar onder. Het is uiteindelijk Stef die 2 minuten voor tijd alsnog de verlossende goal scoort. Zodoende is de 2de winstpartij een feit, met een minimale overwinning van 1-0.
Stef 1x

Wedstrijd 3: Benfica – HCSC JO11-1
Wederom een wedstrijd tegen een team van Texel ’94. Een lastige, zo blijkt. Benfica neemt na 2 minuten spontaan de leiding in het duel en daar moet HCSC even van bijkomen. Diverse aanvallen, hoekschoppen worden maar niet benut, totdat uiteindelijk Nick met nog 4 minuten te gaan, de verdiende gelijkmaker op het scorebord zet. In de allerlaatste seconde scoort hij ook de 2-1. HCSC heeft de volle punten na 3 wedstrijden.
Nick 2x

Wedstrijd 4: DSVP JO11-1 – HCSC JO11-1
DSVP is duidelijk een maatje te groot. HCSC wordt helemaal weggetikt en komt amper tot een fatsoenlijke aanval. Niet gek, als je weet dat DSVP een steady hoofdklasser is. Uiteindelijk wordt er verloren met 5-0.

Wedstrijd 5: Oosterend JO11-1 – HCSC JO11-1
Na de nederlaag in wedstrijd 4 kan het team weer even lekker los. Oosterend JO11-1 is geen partij voor HCSC. De wedstrijd speelt zich grotendeels op de helft van de tegenstander af. Met 0-12 is HCSC duidelijk de bovenliggende partij. Met 3 doelpunten en 2 assist is Sepp de man van de wedstrijd.
Sepp 3x, Stef 3x, Nick 2x, Jaivey 2x, Brent 1x, Finn 1x

HCSC wordt 2de in de voorronde en plaatst zich voor de poule om de 1 t/m 4de plaats

Wedstrijd 6: Alliance ’22 JO11-1 – HCSC JO11-1
Alliance ’22, dit seizoen actief in de hoofd- en eerste klasse, is de betere in deze wedstrijd. Alhoewel HCSC er af en toe aardig doorheen komt met leuk positiespel, is Alliance effectiever en creëert het meer kansen. Een logische 4-0 nederlaag is het gevolg.

Wedstrijd 7: HCSC JO11-1 - DSVP JO11-1
Deze ploeg droogde ons in de voorronde al af. HCSC komt beter voor de dag dan in de eerste wedstrijd tegen DSVP, maar dat is niet terug te zien in de score. 0-7 verlies.

Wedstrijd 8: SO Soest JO10-1 – HCSC JO11-1
En dus komt het op de laatste wedstrijd aan. Soest staat met 0 punten 3de, HCSC met 0 punten 4de, vanwege een slechter doelsaldo. Om de derde plaats te halen, moet er dus gewonnen worden van Soest. Geen gemakkelijke opgave!
De wedstrijd begint rommelig. De jongens lijken wel wat zenuwachtig, omdat ze weten wat er op het spel staat. 3de worden is beker pakken, 4de worden is geen beker. Toch komt HCSC vrij snel op 0-2 door doelpunten van Nick en Finn. Er volgen nog een stuk of 4 of 5 open kansen, maar HCSC komt maar niet tot scoren. Soest dringt steeds meer aan en maakt halverwege de wedstrijd de aansluitingstreffer. Het blijft een spannende wedstrijd, totdat HCSC vlak voor tijd de 1-3 maakt.
Nick 2x, Finn 1x

Zo behaalt HCSC JO11-1 een mooie derde plaats op dit leuke toernooi van Texel ’94. Een prima prestatie in een toernooi met hoger geklasseerde teams en waar het team zich weer heeft kunnen laten zien met prima voetbal, inzet en lef.