Groeneweg 3
1741TZ
SCHAGEN
tel. 0224-213562

Na de zeperd van vorige week werd er deze week aangetreden tegen Schagen United JO12-3. Er is de afgelopen trainingen hard gewerkt aan de verbeterpunten en dus was vandaag de grote vraag hoe de jongens dat in de praktijk gingen brengen. Een extra punt van zorg was het feit dat beide keepers niet aanwezig waren en er dus maar 1 wissel beschikbaar was. Gelukkig was Kai bereid om de keeperhandschoenen aan te trekken en zijn oude stekkie (Kai was keeper tot 2 seizoenen geleden) weer in te nemen. Bedankt Kai! 2de punt van zorg was de erbarmelijke staat van het speelveld. Een rugbyveld waar veel kuilen en hobbels in zitten.

De wedstrijd gaat van start, met tegenwind en buien, met een voortvarend HCSC. Er wordt aangevallen en al na vier minuten wordt de 0-1 gescoord door Stef. En dan gebeurt er eigenlijk een hele tijd niks. HCSC valt aan, Schagen verdedigd en countert er soms uit, maar er vallen geen doelpunten. De aanvallers falen telkens in het zicht van de keeper. Wat dat betreft is deze wedstrijd een exacte kopie van vorig seizoen. Het duurt nog tot de 23ste minuut voordat er weer een doelpunt valt, het is Jaivey die de bal krijgt van Stef en scoort. De rust wordt bereikt met een 0-2 voorsprong.

De 2de helft gaat Schagen wat aanvallender spelen, waardoor er wat meer drukt komt op HCSC, maar de HCSC-achterhoede (o.a. Luc, Brent en Sepp) staat zijn mannetje. Er wordt goed verdedigd, rugdekking gegeven en posities overgenomen waar nodig. In de 41ste minuut wordt er dan weer gescoord. Nick scoort de 0-3. Schagen doet echter meteen iets terug via een afstandsschot. Er volgen nog wat kleine kansjes over en weer, maar dan breekt er een waar Blauw-Wit “kwartiertje” aan.

HCSC lijkt wel alle energie te hebben bewaard voor de laatste 12 minuten van de wedstrijd. Er wordt maar liefst nog 6 x gescoord (’49, ’51, ’55, ’56, ’58 en ’60), de gehele productie komt op naam van Stef (4x) en Bailey (2x). Met name de 1-8 is noemenswaardig, een voorzet vanaf de linkerflank van Jaivey wordt keurig binnengekopt door Stef. Een 1-9 zege is het resultaat, waarmee het doelsaldo in de competitie weer in de plus staat.

Een prima wedstrijd, waar een hoop in zat en waar de coaches weinig hoefden in te grijpen. Iedereen voerde zijn taken goed uit en de trainingsvormen worden goed in de praktijk gebracht. Een groot compliment aan het team hoe ze het hebben opgepakt. Komend weekend (24 september) is er geen wedstrijd. We hervatten de competitie weer op 1 oktober tegen Geel-Zwart ’30.

Schagen United JO12-3 - HCSC JO12-1
1-9 (rust 0-2)