Bremstraat 2 d
1783JG
DEN HELDER
tel. 0223-693734

Na een welverdiende zomerstop stond vandaag dan de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Meteen ook een mooi affiche want HCSC JO12-1 mocht aantreden op de Streepjesberg, tegen FC Den Helder JO12-2.

De wedstrijd begint wat stroef. Het is weer even zoeken naar elkaar en de automatismen van vorig seizoen.
Wel is de eerste enorme kans voor HCSC, maar Finn heeft helaas het vizier nog niet op scherp staan. FC Den Helder neemt daarna over en scoort prompt de 1-0.

Het spel golft redelijk over en weer. HCSC komt wat beter in de wedstrijd en creëert diverse kansen, maar tot scoren komt het niet, tot de 26ste minuut, wanneer Devy de bal krijgt aangespeeld van Stef en netjes afrondt, 1-1. Drie minuten laten is HCSC wederom in de aanval en weet voor de 2de maal het net te vinden. Ditmaal is het Stef zelf die scoort en daarmee de ruststand op het scorebord zet.

Na rust neemt HCSC meteen het initiatief en wordt daarvoor al in de 1ste minuut van de tweede helft beloond. Finn geeft een goede pass en Devy maakt zijn 2de van de wedstrijd. FC komt echter 3 minuten later weer op 2-3 en dus is het nog oppassen geblazen.

Halverwege de 2de helft gaat Bailey op avontuur op de rechterkant en vindt Nick aan zijn zijde. Bailey speelt af en Nick rondt deze mooie aanval af met de 2-4. Enige momenten later maakt Nick ook de 2-5, de goal wordt echter afgekeurd door de spelbegeleider vanwege een vermeende achterbal. FC Den Helder weet ook wel wat voetballen is en weet de achterstand te verkleinen tot 3-4.Met nog 5 minuten op de klok is het echter Nick die opnieuw de voorsprong vergroot, met een mooie assist van Stef. In de laatste minuut scoort FC nog met een knap afstandsschot, maar de eerste overwinning van het seizoen is een feit!

De staf heeft genoeg gezien om aan te werken dit seizoen, maar deze overwinning was verdiend en de wedstrijd was leuk om naar te kijken. Op 10 september spelen we tegen Spartanen JO12-1. De wedstrijd zal worden gespeeld om 10:00 op sportpark de Dogger.

FC Den Helder JO12-2 – HCSC JO12-1
4-5 (rust 1-2)