Scoreverloop: 3) 1-0 Jaimy Janse, 61) 2-0 Mats Boon (pen), 82) 2-1

Geel: Danilo Quintero (HCSC) + 3 spelers SVW’27
Rood: 2 spelers SVW’27 + coach SVW’27

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Gavin Gajenthirakumar, Martijn de Bruin, Jeffrey Luiten, Gijs Tuik; Giany Doekharan, Mats Boon, Raul Yarzagaray; Julian Bakker, Mischa Stam, Jaimy Janse
Wissels: Gino van de Bovenkamp, Jamie Pitstra

Na twee nederlagen leek SVW’27 niet de juiste tegenstander om het vertrouwen van HCSC 19-2 op te poetsen. De ploeg uit Heerhugowaard, vorig jaar nog actief in de hoofdklasse, had immers de eerste twee wedstrijden met grote cijfers gewonnen en dus leek het een moeilijke opgave te gaan worden. Een keihard buffelend HCSC verraste echter iedereen door een 2-1 zege uit het vuur te slepen.

We moesten het doen zonder Abonie, zoals een scheidsrechter hem vorige week noemde, en natuurlijk Daryan die gelukkig weer in staat was na zijn akelige blessure de wedstrijd bij te wonen. Over 3 weken hoopt hij weer bij zijn team aan te sluiten. Dat alles betekende wel dat er weer geschoven moest worden in het centrum waar Martijn deze keer gezelschap kreeg van Jeff. Onze jongste speler wist ook deze positie prima in te vullen en speelde een dijk van een wedstrijd.

In tegenstelling tot vorige week ging HCSC nu flitsend uit de startblokken en binnen drie minuten was het Jaimy die een prachtige pass van Juul op waarde schatte en de keeper met een strak schot kansloos liet. Het betekende de eerste tegentreffer voor SVW’27. Vol overgave beet HCSC zich vast in de tegenstander die over flink wat voetballende kwaliteiten beschikte en zeer beweeglijk was met diverse positiewisselingen. Maar eenmaal aangekomen in het strafschopgebied zat er vaak een speler van HCSC tussen en bovendien was doelman Danilo in prima vorm. Gedurende de eerste 45 minuten hield de thuisclub dus stand en gingen we met 1-0 aan de limonade.

We verwachtten de tweede helft dus een sterk aandringend SVW. Dat gebeurde ook, maar de afronding liet nogal te wensen over en een op de counter loerend HCSC zat er zo bovenop dat de frustraties bij de gasten begon toe te nemen. Dat werd nog erger toen Jaimy na goed doorzetten in het beruchte gebied van de sokken werd gelopen en HCSC terecht een strafschop kreeg toegewezen. Aanvoerder Mats maakte vanaf 11 meter geen fout en schoot de bal feilloos binnen, 2-0.

Voor SVW was dit alles aanleiding om de confrontatie aan te gaan met de arbitrage en nadat eerst al de coach was weggestuurd liepen zij ook nog eens tegen de nodige kaarten aan waaronder een rode vanwege onacceptabel taalgebruik. Ook HCSC ontkwam niet aan een gele prent want toen Danilo zich vol overgave op een tegenstander stortte beroerde hij de bal iets buiten het strafschopgebied met zijn handen waardoor Jaimy genoodzaakt was gedurende 10 minuten zijn oude vak van keeper op te pakken.

SVW bleef ondanks alles maar komen en de krachten begonnen te wijken bij HCSC dat desondanks nog een grote kans kreeg toen Jamie plotseling een vrije doortocht richting doel. Zijn lob ging echter via de handen van de uitlopende keeper tegen de paal. Met nog 8 minuten op de klok moest Jaimy zich echter gewonnen geven op een hard schot en volgde een hectische slotfase waarin HCSC met alles dat het in zich had de voorsprong verdedigde. Drie minuten voor tijd leek het dan toch nog 2-2 te worden toen een speler van SVW zich knap vrijspeelde. Hij aarzelde echter iets te lang waardoor Danilo nog een hand tegen de bal kreeg. Wat volgde was een heuse scrimmage waarbij de bal wel vier keer werd ingeschoten in een kluwen van spelers. Elke keer zat er weer een HCSC-been tussen en toen de laatste poging van SVW dan toch leek te slagen was het Gino die zich op de bal stortte en met een sliding over zijn eigen doellijn werkte. Met een oerkreet van opluchting werd dit door de HCSC-spelers gevierd. Na de nodige extra tijd floot de scheidsrechter af en kon de zege worden gevierd. Helaas richtten de pijlen van SVW zich na afloop op de scheidsrechter die zich genoodzaakt zag nog een rode kaart te geven en de trainer vanwege dreigende taal te noteren in zijn boekje.

Dat alles neemt niet weg dat HCSC natuurlijk een topprestatie leverde door zoveel energie in de wedstrijd te stoppen en waar mogelijk toch probeerde te voetballen tegen een op papier betere tegenstander. Dit resultaat had de groep echt nodig en we kijken dan ook nu al uit naar de wedstrijd van zaterdag waar we de degens opnieuw thuis, zullen kruisen met Blokkers.