HCSC JO19-2 – Blokkers JO19-1   2-1 (0-1)
Scoreverloop: 29) 0-1,  60) 1-1 Jamie Pitstra,  71) 2-1 Julian Bakker

Scheidsrechter: Ronald Agema
Geel: Abyonie Flawtantie (HCSC) + 2 spelers en coach Blokkers
Rood: geen

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Gavin Gajenthirakumar, Martijn de Bruin, Jeffrey Luiten, Gijs Tuik; Gino van den Bovenkamp, Mats Boon, Raul Yarzagaray; Jamie Pitstra, Jaimy Janse, Julian Bakker  Wissels: Abyonie Flawtantie, Mischa Stam, Giany Doekharan

Ook in de tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd is HCSC JO19-2 erin geslaagd om een 19-1 team te verslaan. Deze keer moest Blokkers eraan geloven en ook deze keer werd het 2-1 na een matige eerste en sterke tweede helft.

Blokkers, dat nog maar 1 wedstrijd had gespeeld, bleek de eerste helft een taaie kluif voor HCSC dat maar moeilijk op gang kon komen. De tegenstander vond elkaar veel makkelijker zonder dat dat tot veel doelrijpe kansen leidde. HCSC leed nogal eens balverlies en kwam er in aanvallend opzicht nauwelijks aan te pas. Bovendien moest er al vroeg gewisseld worden omdat Gijs zich blesseerde en niet meer verder kon.

Na een klein halfuur werd HCSC op achterstand gezet. Na een goede aanval waarin de defensie van de thuisclub vakkundig werd uitgespeeld, liet de spits doelman Danilo de gang naar het net maken. Er sloop mede door deze achterstand enige irritatie in het spel van HCSC en Appie kreeg kort voor rust geel voor een onnodige charge op de benen van een tegenstander. Omdat deze zich hierna verbaal te buiten ging was het tot en met de eerste zeven minuten van de tweede helft tien tegen tien.

Zoals zo vaak zagen we na rust plotseling weer een geheel ander HCSC dat nu wel in staat was om elkaar te vinden en bovendien etaleerde het weer eens een bovenmatige inzet waardoor Blokkers steeds meer onder druk werd gezet. De gasten lieten zich, inclusief hun coach steeds meer verleiden tot commentaar op de scheidsrechter en daarvan ga je beslist niet beter voetballen.

Na een kwartier wist HCSC op gelijke hoogte te komen toen de rappe Jamie met een prachtige pass werd weggestuurd door Appie en oog in oog met de keeper geen fout maakte, 1-1. Een wisselspeler van Blokkers die de vlag hanteerde had nog wel buitenspel geconstateerd van Jamie maar daar was in de verste verte geen sprake van. Voor Blokkers bleek dit doelpunt echter het moment om nu werkelijk iedere beslissing aan te vechten hetgeen resulteerde in nog een gele kaart en het wegzenden van de coach die zichzelf evenals zijn spelers, niet meer in de hand had.

Dat gevoel werd nog eens vergroot toen de keeper zich volkomen verkeek op een indraaiende vrije trap van Julian vanaf de zijkant. Door een kluwen van spelers voor zijn neus zag de doelman de bal te laat die daardoor zomaar in het net plofte, 2-1.

In een vervelend sfeertje bleef HCSC de laatste 20 minuten eenvoudig overeind omdat Blokkers zichzelf uit de wedstrijd speelde en zich niet meer met voetballen bezighield. De overwinning van HCSC kwam niet meer in gevaar en er konden uiteindelijk verdiend weer 3 punten worden bijgeschreven.

Volgende week besluiten we de eerste fase met een uitwedstrijd tegen Schagen/United JO19-3 dat weliswaar nog puntloos is maar uiteraard niet mag worden onderschat.