1705NA
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5715955

Reiger Boys JO19-3 – HCSC JO19-2   3-2 (2-0)
Scoreverloop: 7) 1-0, 13) 2-0, 60) 2-1 Jaimy Janse, 64) 2-2 Jaimy Janse, 75) 3-2

Scheidsrechter: Noy Pawirosemito
Geel: Julian Bakker (HCSC)

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Daryan Kruijer, Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Gijs Tuik; Gavin Gajenthirakumar, Gino van de Bovenkamp, Mats Boon, Jaimy Janse; Raul Yarzagaray, Quinn Walburg.  Wissels: Julian Bakker, Jamie Pitstra

Aan de al drie wedstrijden durende zegereeks van HCSC JO19-2 is zaterdag een einde gekomen. Voor de tweede keer dit seizoen ging HCSC in Heerhugowaard kopje onder tegen Reiger Boys. Dit was grotendeels te wijten aan een wel zeer zwakke eerste helft waarin een 2-0 achterstand werd opgelopen. In een bij vlagen tumultueuze tweede helft kwamen de blauwwitten knap langszij maar dolven uiteindelijk toch met 3-2 het onderspit.

Het zat allemaal niet mee bij Reiger Boys. We moesten voor de wedstrijd een kleedkamer delen met een ander team dat midden in het praatje van Arno kwam binnenvallen en datzelfde gebeurde even later weer toen we in een andere ruimte zaten. Vervolgens kregen de spelers bij veld 5 woorden met de coach van de tegenpartij, omdat deze met veel arrogantie het gebruik van een bank claimde. De toon was gezet en dat werd nog versterkt toen de scheidsrechter ten tonele verscheen. Getooid in trainingsjack en spijkerbroek nam hij plaats in de middencirkel om daar vervolgens nauwelijks meer uit te verdwijnen. Vele clubs hebben te maken met een scheidsrechter probleem, maar of dit nu de oplossing is, valt te betwijfelen.

Eerlijkheidshalve dient wel vermeld te worden dat HCSC een hopeloze eerste helft speelde waarin er nauwelijks een pass aankwam en er fout op fout gestapeld werd. Onnodig balverlies leidde al tot een vroege achterstand en binnen een kwartier was die achterstand al verdubbeld, omdat Danilo de bal verkeerd raakte en deze door een tegenstander in het verlaten doel kon worden geschoven. Pas in het laatste kwartier mochten we de eerste mogelijkheid noteren voor HCSC. De inzet van Raul ging echter voorlangs. Kort hierop leek het zelfs 2-1 te worden toen Jaimy een vrije trap van Martijn knap binnenkopte. Op advies van de assistent-scheidsrechter van de gastheren ging er een streep door deze treffer.

Het spel na rust zag er gelukkig weer een stuk beter uit en HCSC wist toch aanzienlijk beter de bal in de ploeg te houden en druk te zetten op het vijandelijke doel. Helaas liep Juul in deze periode tegen een gele kaart op toen hij de scheidsrechter bekritiseerde nadat deze een overtreding over het hoofd had gezien. Uitgerekend in deze man-minder situatie knokte HCSC zich terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Martijn, iets over de middenlijn, werd diep gespeeld op Jaimy die de bal knap controleerde en hard raak schoot. Vier minuten later was dezelfde speler opnieuw succesvol. Nu reageerde hij attent op een dieptepass van Gijs, wipte de bal over de uitkomende doelman heen en schoof de 2-2 binnen. Reiger Boys dacht aan buitenspel maar zowel een vlag-als fluitsignaal bleef uit.

Met nog een kleine 20 minuten op de klok sloeg plotseling de vlam in de pan. Jaimy kreeg het aan de stok met een tegenstander waarna diverse spelers zich met de situatie meenden te moeten bemoeien. Er viel een hoop geduw en getrek waar te nemen en over de grond rollende spelers. Reiger Boys wilde aanvankelijk niet meer verder spelen maar uiteindelijk werd het duel toch hervat zonder dat er verdere sancties werden getroffen door de scheidsrechter die toch al de greep op de wedstrijd was verloren.

Helaas wist Reiger Boys toch weer een voorsprong te nemen en dus moest HCSC in de slotfase alles op de aanval gooien. Er ontstonden mooie kansen maar een inzet van Juul ging rakelings naast en een bal van Mats werd vlak voor de doellijn weggehaald. Ook had dezelfde Mats een strafschop verdiend toen hij op moment van schieten met twee handen in de rug werd geduwd. De scheidsrechter had echter geen fout waargenomen en kreeg geen assistentie van de VAR. Omdat HCSC zo aanvallend ingesteld was moesten er in verdedigend opzicht natuurlijk risico’s genomen worden. Gelukkig klaarde de defensie hun zaakjes waarbij Gijs zelfs met gevaar voor eigen leden de bal van de doellijn weggleed. Ondanks de 6 minuten extra tijd kwam er geen verandering meer in de stand en bleef HCSC met lege handen achter. Er wachten ons in deze tweede fase nu nog twee Alkmaarse tegenstanders. Volgende week ontvangen we op eigen veld Alcmaria Victrix waarna we zeven dagen later afsluiten bij AFC’34.