1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO19-2 – BOL JO19-1   4-2 (1-1)
Scoreverloop: 8) 1-0 Mats Boon, 27) 1-1, 73) 1-2, 75) 2-2 Mike Backer, 86) 3-2 Jaimy Janse, 88) 4-2 Raul Yarzagaray

Scheidsrechter: Ronald Agema
Geel: Abyonie Flawtantie (HCSC) en speler BOL
Rood: geen

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Daryan Kruijer, Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Gijs Tuik; Gino v.d. Bovenkamp, Abyonie Flawtantie, Mats Boon, Sem Hoekstra; Jamie Pitstra, Jaimy Janse  Wissels: Julian Bakker, Raul Yarzagaray, Mike Backer, Mischa Stam

Na de smadelijke nederlaag tegen Schagen United vorige week, was HCSC JO19-2 gebrand op eerherstel. We speelden opnieuw thuis en tegenstander was BOL dat begonnen was met een 6-0 zege op Medemblik, dus het beloofde geen makkelijke opgave te worden. HCSC moest het doen zonder de afwezige Gavin en Giany en omdat 19-1 enige personele problemen had, speelden Mats en Martijn in de ochtenduren mee met dat team tegen Kwadijk. Zij waren ruim op tijd terug, maar omdat zij natuurlijk al een duel in de benen hadden, sloten Sem, Mike en Mischa ook bij ons aan zodat we een ruime selectie hadden.

HCSC wilde de zaken vanaf het eerste fluitsignaal voortvarend aanpakken en dat leidde zelfs tot een vroege voorsprong. Een hoekschop van Martijn belandde via Jamie voor de voeten van Mats die HCSC het eerste doelpunt in de tweede fase bezorgde. Ook na deze treffer bleef HCSC lange tijd de bovenliggende partij en hoewel lang niet alles lukte, zag het spel er een stuk beter uit dan de tweede helft van vorige week.

Toch wist BOL dat de zaken voetballend trachtte op te lossen, zich langzamerhand aan de druk te ontworstelen en HCSC moest achteruit. Toch bleek de gelijkmaker niet te voorkomen, omdat HCSC duidelijk in een iets mindere fase zat. Gevolgen had dit echter niet voor de stand en zonder verdere kleerscheuren werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft ging het spel aardig heen en weer, maar de meeste kansen waren wel voor HCSC dat een gedreven indruk maakte. Helaas hadden de pogingen van de sterk spelende Juul en Jaimy niet het gewenste effect en bleven doelpunten lang uit. Ook pogingen van BOL om te scoren strandden in schoonheid.

Het duurde tot de 73e minuut alvorens er weer gescoord werd en het was BOL dat de niet geheel verdiende 1-2 op het bord bracht na een misverstand tussen de defensie van HCSC en doelman Danilo. Deze achterstand verdiende HCSC niet en zij gingen dan ook niet bij de pakken neerzitten. Verwoed werd direct de jacht op de gelijkmaker ingezet en dat had direct effect, want twee minuten later mocht BOL de voorsprong alweer inleveren. Mike ontfutselde een verdediger de bal, stoomde op richting doel en verschalkte de keeper met een schot in de verre hoek. Beide ploegen wensten geen genoegen te nemen met een punt en bleven de aanval zoeken. BOL dacht weer op voorsprong te komen, maar HCSC werd gered doordat een boogbal via de lat en binnenkant paal weer het veld insprong.

In de laatste minuten viel het kwartje gelukkig de goede kant op voor HCSC. In minuut 86 stuurde Mats met een splijtende pass Jaimy op avontuur. In plaats van meteen te schieten omspeelde hij de keeper en zette HCSC op een 3-2 voorsprong. Twee minuten deed onze gewezen keeper het nog eens dunnetjes over door opnieuw een aantal verdedigers te passeren en vanaf de achterlijn de bal panklaar voor de voeten van Raul legde die de eindstand op 4-2 mocht bepalen. Raul was zo blij met dit doelpunt dat hij Jaimy pardoes in de armen sprong.

BOL was uit het veld geslagen en zonder noemenswaardige problemen overleefde HCSC de extra tijd die de scheidsrechter bijtrok. Terwijl het al schemerig werd mochten de handen na bijna 95 minuten de lucht in en bewees HCSC zichzelf een prima dienst met dit resultaat, een overwinning die de ploeg ook toekwam. Niet alleen door het vertoonde spel maar ook door de strijdlust was het voor iedereen een heel aardige wedstrijd om naar te kijken.

Volgende week gaat HCSC op bezoek bij AFC’34 JO19-1 dat uit de eerste wedstrijden nog geen punten wist te veroveren maar dat zegt helemaal niets, zo weet HCSC nog wel uit de eerste fase.