HCSC JO12-1 wint wederom van FC Den Helder JO12-2

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Na 3 weekenden zonder voetbal en een toch enigszins teleurstellend verlopen 1ste fase, mochten de mannen van de JO12-1 weer de wei in. Net als in de eerste fase, wordt er gestart tegen de JO12-2 van FC Den Helder. Eerder dit seizoen behaalde de blauwhemden een nipte 4-5 overwinning. De verwachting was dat FC er vandaag op gebrand zou zijn om die nederlaag vandaag goed te maken.

En eerlijk is eerlijk, FC Den Helder komt goed uit de startblokken. Hoewel het eerste schot van HCSC komt en naast gaat, moet Finn op doel al 3 keer handelend optreden om een treffer te voorkomen. HCSC komt wel iets beter in het spel en al snel valt dan toch de 1-0. Het is Stef die koel afrondt. Enkele minuten later komt FC eruit met een tegenaanval en weten ook het doel te vinden. De wedstrijd kantel een beetje hun kant op en ze komen zelfs nog op voorsprong door een prima aanval, 1-2.

Na 20 minuten wordt Bailey weggestuurd door Stef. Bailey lobt de bal over de keeper, die erg ver voor zijn goal staat, 2-2. HCSC neemt de wedstrijd over en gooit er nog een schepje bovenop. In de laatste 5 minuten scoort HCSC nog 2 keer. Eerst Stef die keurig afrondt. De vierde HCSC goal komt uit een corner. Sepp slingert de bal voor de goal, de geheel vrijstaande Devy tikt diagonaal binnen, 4-2! Vlak voor rust doet FC nog iets terug en dus gaan we aan de limonade met een krappe 4-3 voorsprong.

In de 2de helft doen beide ploegen niet voor elkaar onder. Er ontstaan kansen aan beide kanten, waarbij FC een licht veldoverwicht lijkt te hebben. Finn moet wederom diverse malen redding brengen en houdt zijn team daarmee op de been.

Zo’n 7 minuten voor het einde begaat een FC speler een overtreding op Kai, die daardoor helaas het veld af moet. HCSC krijgt een vrije trap mee, op zo’n 18 meter rechts van de goal. Jaivey wordt aangewezen om de vrije schop te nemen. Dat doet hij weergaloos. De bal verdwijnt met een grote boog in de verre hoek van het doel, 5-3. HCSC speelt de wedstrijd vervolgens netjes uit. FC probeert nog terug te komen, maar dat lukt niet meer. De 1ste overwinning in de 2de fase is een feit.

Wat een inzet en strijd hebben de mannen deze wedstrijd geleverd, van keeper tot spits. Deze overwinning hebben ze keihard verdiend. En wat een mooie goals werden er gemaakt. Het gebeurt niet vaak dat er wordt gescoord uit een corner, een lob en een vrije trap, maar HCSC JO12-1 flikt het gewoon! Volgende week ontvangen we Hollandia T JO12-1 op Sportpark de Dogger. Aftrap staat gepland voor 09:45.