Groeneweg 3
1741TZ
SCHAGEN
tel. 0224-213562

Na de nederlaag van vorig weekend grijpt HCSC JO12-1 opnieuw naast de punten. In en tegen Schagen (United JO12-3) wordt opnieuw verloren, nu met forse cijfers: 7-1.

De eerste fase van de wedstrijd kenmerkt zich door 2 ploegen die willen voetballen. Zowel HCSC als Schagen United gaan redelijk gelijk op, hoewel de eerste minuten duidelijk voor Schagen zijn. HCSC klopt echter wel aan en komt tot enkele schoten die helaas allemaal over en naast gaan.

Keeper Jay, voor het eerst in het team, kan zichzelf ook onderscheiden met een knappe redding en de verdedigingslinie Luc-Brent-Kai hebben achter in de controle. Na een kwartiertje kantelt de wedstrijd echter en neemt Schagen het initiatief en komen ze na 20 minuten op 1-0, en maken 3 minuten later ook de 2-0. HCSC kan er maar weinig tegenoverstellen en komt niet verder dan tegenhouden.

In de rust worden er wat omzettingen gedaan. Zo gaan de middenvelders Bailey en Jaivey van plek wisselen met de opdracht om naar binnen te snijden en op doel te schieten. Dit leidt na rust direct tot een doelpunt. Nick speelt de bal naar Jaivey, die inderdaad naar binnen snijdt en op goal schiet. De bal ploft achter de keeper in de goal, 2-1.

Even is er hoop dat HCSC de wedstrijd nog kan keren, maar het is Schagen dat op 3-1 komt en kort daarna ook de 4-1 maakt. Bij HCSC lukt er vrij weinig meer, hoewel er nog wel kleine mogelijkheden ontstaan. Het is helaas niet genoeg en in de laatste 10 minuten weet Schagen nog uit te lopen naar 7-1.

Helaas was het vandaag te weinig wat het team liet zien en werd er dan ook verdiend verloren. Hopelijk pikken de mannen het volgende week weer op, als we op bezoek gaan bij Winkel JO12-1.

Schagen United JO12-3 – HCSC JO12-1
7-1 (rust 2-0)