HCSC JO12-1 Koploper na degelijke overwinning

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Na de prima start vorig weekend, waarbij stadsgenoot FC Den Helder aan de zegekar werd gebonden, wordt vandaag de competitie vervolgt met een thuiswedstrijd tegen Hollandia T JO12-1. De Hollandianen voeren na de eerste ronde de ranglijst aan en dus is de missie vrij duidelijk: winnen.

HCSC komt furieus uit de startblokken en al na 1 minuut kan de eerste treffer worden genoteerd. Sepp krijgt de bal via Nick in de voeten aangespeeld, en maakt 1 op 1 met de keeper van Hollandia geen fout, 1-0.
HCSC creëert een enorm veldoverwicht en daarmee een aanzienlijke hoeveelheid kansen, maar scoren lukt maar niet. Schoten gaan naast of over en de keeper van Hollandia T redt diverse malen. Aan de andere kant is het voor keeper Siep een stuk rustiger. Bij de speldenprikjes van Hollandia T is de verdediging en keeper zeer attent. 8 minuten voor de rust is HCSC weer in de aanval. Een schot van Finn wordt gekraakt door de Hollandia-verdediging, maar Devy is attent en kan de 2-0 binnenschieten.

In de 2de helft zakken de krachten bij HCSC een beetje weg. Het resulteert in een licht veldoverwicht voor Hollandia T, maar het team houdt stand en blijft toch kansen creëren. Dit resulteert helaas niet in nog meer doelpunten, maar verdedigend staat het als een huis met Kai, Luc en Brent als verdedigers en Siep op doel. Op pure kracht en inzet wordt de 2-0 met hand en tand verdedigd en dit lukt!

Vandaag een team dat wederom een sterke eerste helft speelde en in de 2de helft wat inzakte. Vorig jaar heeft dat een paar keer de overwinning gekost, maar nu waren de boys sterk genoeg om het vast te houden en zelfs de nul te houden, knap gedaan!! Tevens heeft HCSC nu de koppositie in handen in de 2de fase met 6 punten uit 2 duels.

Volgende week reizen we af naar ’t Veld om tegen VZV JO12-1 te spelen.
Aftrap staat gepland voor 10:45.

HCSC JO12-1 – Hollandia T JO12-1
2-0 (rust 2-0)