Bosstraat 94
1731SG
WINKEL
tel. 0224-542292

Na 2 nederlagen op rij, heeft HCSC JO12-1 eindelijk weer eens een overwinning in de pocket. De blauw-witten weten met 4-8 te winnen van Winkel JO12-1.

De wedstrijd start in de 3de minuut met een domper. Winkel weet namelijk bij het eerste schot op doel meteen te scoren. Voordeel van zo’n vroeg tegendoelpunt is dat iedereen meteen bij de les is. Er moet wel voor gewerkt worden en HCSC gaat dan ook voortvarend aan de slag op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er 4 minuten later al, als Nick op doel schiet, de Winkel keeper lost en Siep attent reageert, 1-1. Het is zijn 1ste goal van het seizoen sinds hij weer als veldspeler actief en we hopen er nog veel te mogen zien!

1 minuut later staat HCSC alweer op voorsprong als Stef, opnieuw op aangeven van Nick, de voorsprong binnen knalt. Het is dan misschien niet allemaal even sprankelend, (kijken ze teveel naar Oranje?) maar geknokt wordt er wel en dat resulteert in kansen. Bij een hoekschop, genomen door Jaivey, komt de bal tegen de keeper aan en staat de 1-3 op het bord. 4 minuten voor rust is het Nick die, na opnieuw lossen van de keeper van Winkel, goed reageert en de 1-4 binnentikt.

In de rust worden er omzettingen gedaan en gaat HCSC met 1-2-3-2 spelen. Het is Stef die met zijn 2de en 3de doelpunt de 1-5 en 1-6 scoort, 5 minuten na de aftrap van de 2de helft. Winkel doet nog wel iets terug met de 2-6, maar daarna is HCSC weer aan de beurt. Het is Devy die weer zijn goaltje meepikt.

HCSC zakt wat terug en het spel wordt wat slordiger. Winkel profiteert optimaal en scoort 2 keer achter elkaar. Het laatste woord is echter aan HCSC. Luc, normaal opgesteld als linksback, wordt in de 2de helft als spits ingezet. Hij maakt zijn 1ste van het seizoen, en brengt daarmee de stand op 4-8. Hij krijgt dan ook een publiekswissel en het is ook het laatste doelpunt deze ochtend. De overwinning is binnen!

Het was geen hogeschoolvoetbal dat we zagen, maar de inzet en vechtlust is beloond met een verdiende overwinning. Ook mooi dat we vandaag weer twee namen op de topscorerlijst hebben mogen toevoegen, omdat Siep en Luc vandaag hun eerste goal van het seizoen maakten. Volgende week hebben we de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, wanneer we Wieringermeer JO12-1 ontvangen op Sportpark de Dogger.

Winkel JO12-1 – HCSC JO12-1
4-8 (rust 1-4)