1671ND
MEDEMBLIK
tel. 0227-543562

FC Medemblik JO19-2 – HCSC JO19-2   2-4 (2-2)
Scoreverloop: 11) 1-0, 19) 1-1 Jaimy Janse (pen), 35) 2-1, 39) 2-2 Abe Louwerens, 54) 2-3 Jaimy Janse, 90 (+3) 2-4 Robin Rens

Scheidsrechter: Jan Keet
Rood: Jesse van Hanegem (HCSC)

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik; Robin Rens, Abe Louwerens, Jesse van Hanegem; Raul Yarzagaray, Jaimy Janse, Quinn Walburg   Wissels: Gavin Gajenthirakumar, Yoeri Carsjens

Na twee weken verplichte rust stond HCSC JO19-2 zaterdag weer te trappelen om de competitie te hervatten. Dit gebeurde in Medemblik bij de plaatselijke FC waar hun 19-2 de gastheer was. Dit team hadden we al eens ontmoet in de allereerste wedstrijd van het seizoen toen op eigen veld een 1-3 nederlaag werd geleden. Deze keer werd het een bijzondere wedstrijd waarin HCSC er in de eerste helft nauwelijks aan te pas kwam, maar uiteindelijk toch als overwinnaar van het veld stapte. Het bijzondere was dat dit gebeurde met 10 man, omdat Jesse kort voor rust ten onrechte rood had gekregen.

HCSC miste voor dit duel de vakantievierende Ziggy en aanvoerder Mats waardoor de band nu om de arm van Gino kwam te zitten. Omdat Yoeri definitief besloten heeft het seizoen bij 19-2 af te maken, beschikten we toch over twee wissels.

FC Medemblik startte sterk en HCSC kreeg nauwelijks de tijd om de bal fatsoenlijk rond te spelen. De spelers van de thuisclub sneden constant door de defensie van HCSC heen doordat het over zeer beweeglijke en balvaardige spelers beschikte. De 1-0 na dik 10 minuten was dan een ook niet meer dan logische afspiegeling van de krachtsverhoudingen op dat moment.

Volkomen tegen de verhouding in kwam HCSC echter toch langszij. Een verdediger van de thuisclub wilde rustig uitverdedigen, maar had daarbij niet in de gaten dat Raul in zijn nek stond te hijgen. In plaats van de bal raakte de Medemblik-speler de benen van onze eigen Speedy Gonzalez en ging de bal terecht op de stip. Jaimy ontfermde zich over deze klus en schoot feilloos de 1-1 binnen. Medemblik zette zich gauw over deze tegenvaller heen en ging weer verder op de oude voet. Doelman Danilo en de defensie van HCSC hadden het er maar druk mee om alle aanvallen tegen te houden maar 10 minuten voor rust konden zij toch ook niet voorkomen dat de gastheren weer de leiding namen na een prima uitgespeelde aanval.

Maar de logica was ver te zoeken in dit duel want ook deze achterstand wist HCSC snel te repareren. Opnieuw stak Medemblik ons de helpende hand toe, deze keer ging de doelman van Medemblik in de fout. Hij schoof de bal zomaar in de voeten van Abe die dit cadeautje dankbaar uitpakte en de 2-2 aantekende.

Helaas moest HCSC kort voor rust met 10 man verder. In de uiterst sportieve wedstrijd ging Jesse iets te enthousiast het duel aan met de rechtervleugelverdediger van Medemblik. Zijn tackle werd van opzij ingezet en beslist niet van achteren en dus had geel een gerechtvaardigde sanctie geweest. De scheidsrechter oordeelde echter anders en stuurde Jesse met rood van het veld. Met 10 man kon HCSC de schade tot aan de rust nog beperkt houden maar verwacht werd dat de thuisclub een stormloop op het HCSC-doel zou gaan uitoefenen in het tweede bedrijf.

In de tweede helft liet HCSC zich echter van zijn allerbeste kant zien. Het spijkerde de zaak achterin dicht en gokte op de counter via de eenzame spits Jaimy. Medemblik had legio balbezit maar wist zich geen raad met de muur die HCSC had opgetrokken want elke keer liep de thuisclub zich wel vast op een speler in het blauw/wit.

Wat we hoopten, maar natuurlijk niet hadden verwacht, gebeurde na een minuut of 9. Oud-keeper Jaimy die zich heeft ontwikkeld tot een sterke en balvaste spits, dwong door goed doorzetten een hoekschop af. Via een kluts belandde de bal uit deze corner weer voor zijn voeten en met zijn gevaarlijke linkerbeen schoot hij zijn team op voorsprong.

Met nog 35 minuten op de klok zou het natuurlijk nog een hels karwei worden om deze voorsprong vast te houden, maar met bewonderenswaardige inzet waarbij alle spelers zich de benen onder het lijft vandaan liepen, hield HCSC stand. Daardoor werd Medemblik steeds wanhopiger en in plaats van rustig de aanval te zoeken in overtal, probeerden zij het steeds vaker met ongecontroleerde schoten van afstand.

Door het enorme aantal afgelegde meters in deze titanenstrijd was het niet onlogisch dat de vermoeidheid steeds meer bezit begon te nemen van de HCSC-spelers en diverse malen moest het spel worden onderbroken vanwege krampverschijnselen. Hierdoor moest er door de scheidsrechter natuurlijk de nodige tijd worden bijgetrokken. Hierin gebeurde het ongelooflijke met opnieuw een hoofdrol voor Jaimy. Bij een tegenstoot van HCSC gaf hij de bal loepzuiver mee in de loop van de opkomende Robin. Deze was sneller dan zijn tegenstander en passeerde de uitlopende keeper met een geplaatst schot, 2-4. De doelpuntenmaker werd bijna bedolven onder zijn juichende medespelers want dit betekende de genadeklap voor Medemblik.

Na 95 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en met een heerlijk gevoel werd de kleedkamer opgezocht. HCSC had opnieuw laten zien hoever je kunt komen als je zoveel energie in een wedstrijd weet te stoppen. Iedereen, niemand uitgezonderd, werkte zich een slag in de rondte en dat alles in een zeer positieve sfeer waarbij de spelers elkaar steunden en opzweepten. Iets dat we ook weer op de trainingen zien.

Zaterdag mogen we weer thuis spelen en dan hopen we tegen BOL op dezelfde voet door te kunnen gaan.