1759NB
CALLANTSOOG
tel. 0224-582149

Callantsoog JO19-1 – HCSC JO19-2   11-4 (6-4)

Scoreverloop: 8) 1-0, 9) 1-1 Reinder Bos, 13) 2-1, 14) 2-2 Reinder Bos, 16) 3-2, 18) 3-3 Reinder Bos, 20) 4-3, 30) 4-4 Robin Rens, 33) 5-4, 36) 6-4, 50) 7-4, 52) 8-4, 58) 9-4, 89) 10-4, 90) 11-4

Scheidsrechter: Beike Bijpost
Geel: speler Callantsoog
Rood: Abe Louwerens (HCSC)

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Darian Kruijer, Martijn de Bruin, Jeffrey Luiten, Gijs Tuik; Abe Louwerens, Mats Boon, Gino van de Bovenkamp, Mike Backer; Reinder Bos, Jaimy Janse  Wissels: Robin Rens, Mischa Stam, Jesse de Boer

Er is de laatste tijd veel gebeurd rond HCSC JO19-2. Na een periode van niet trainen startte vorige week de derde fase van de competitie met een ontluisterende 1-8 nederlaag tegen Bergen, waartegen eerder in het seizoen nog met 5-2 van was gewonnen. Het zorgde voor onrust binnen de spelersgroep en trainer Arno wilde zelfs de pijp aan Maarten geven. Na een verhelderend gesprek met het bestuur kwam hij op dit  besluit terug en werd er afscheid genomen van een drietal spelers. Het team werd aangevuld met oud 19-1 speler Abe en wekelijks zullen er 1 of 2 spelers vanuit HCSC 2 (ook oud HCSC JO19-1) het team op toerbeurt completeren.

Met nieuwe moed werd zaterdag dan ook afgereisd naar Callantsoog voor een duel tegen de gelijknamige club. De gastheren kwamen uit de derde klasse en waren vorige week overtuigend gestart met een 9-1 overwinning. Dat bleek geen toeval want Callantsoog bleek over een voor de tweede klasse prima team te beschikken, met name in aanvallend opzicht. Zij beschikten over spelers die je niet bij een dorpsclub zou verwachten en dat bleek ook wel in het veld want na een voor de neutrale toeschouwer spectaculaire eerste helft met liefst 10 doelpunten, werd HCSC op een enorm pak slaag getrakteerd. Het werd uiteindelijk 11-4.

Al snel na het eerste fluitsignaal bleek dat de aanvallers van Callantsoog de defensie van HCSC telkens te slim af waren en het was lastig voor HCSC om in verdedigend opzicht enige vat te krijgen op de thuisclub. Al spoedig lag dan ook de eerste treffer achter Danilo. Ook Callantsoog bleek echter in verdedigend opzicht kwetsbaar want een minuut later had de snelle Reinder de schade alweer gerepareerd door goed te anticiperen op een diepe bal van Mike en de keeper het nageven gaf.

Wat er daarna gebeurde was nauwelijks meer bij te houden. Een tweede voorsprong voor de kustdorp bewoners werd weer ogenblikkelijk door Reinder beantwoord met de 2-2, maar de doelpunten bleven ons om de oren vliegen want we waren nauwelijks weer aan het voetballen of het stond alweer 3-2 voor de thuisclub, maar ook nu wist HCSC daar binnen de kortste keren een antwoord op te geven en voor de derde keer was het Reinder die trefzeker was. HCSC kon echter maar geen grip krijgen op de voorwaartsen van Callantsoog en dus stond er na nog geen 20 minuten een ongekende 4-3 tussenstand op het scorebord dat bij deze wedstrijd ook daadwerkelijk in gebruik was.

We moesten vervolgens 10 minuten wachten op de volgende treffer, maar toen was het weer raak voor HCSC. Een vrije trap van Gino werd met het hoofd verlengd door Robin en dus was het weer 4-4. Ook deze stand bleek geen lang leven beschoren en in korte tijd zag Callantsoog kans het verschil voor het eerst in deze wedstrijd op twee te brengen en gingen we rusten met een 6-4 achterstand.

Na de rust werd besloten iets hoger druk te gaan zetten op Callantsoog en had HCSC nog de hoop om terug te keren in de wedstrijd. Die hoop bleek echter ijdel, want binnen een kwartier bleek het juist de thuisclub te zijn dat tot drie keer toe de defensie van HCSC te snel af was en met een 9-4 achterstand was het voor de blauwwitten vechten tegen de bierkaai.

HCSC kreeg nog wel wat kansen om wat terug te doen, maar gedurende een half uur vielen er geen treffers meer en leek een nederlaag met dubbele cijfers HCSC bespaard te blijven. Wel moest het tot overmaat van ramp ook nog eens met 10 man verder. De scheidsrechter meende Abe het k-woord te hebben horen zeggen, maar dat was absoluut onjuist. De leidsman hield echter voet bij stuk en dus was de vernedering voor HCSC compleet. In de laatste 2 minuten scoorde Callantsoog nog twee keer en droop HCSC af met een 11-4 nederlaag.

Met het nieuwe team hopen we op betere tijden waarin iedereen gewoon komt trainen. De technische staf is er dan van overtuigd dat er dan beslist resultaten kunnen worden geboekt. Zaterdag ontvangen we Blokkers JO19-1 dat gestart is met 2 overwinningen. HCSC wist echter in een eerdere fase te winnen van dit team en waarom zou dat nu niet mogelijk zijn.