IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

De eerste wedstrijd van 2023 is overtuigend gewonnen met een monsterzege. Met 10-0 was HCSC JO12-1 veel te sterk voor Schagen United JO12-3.

Schagen United is een bekende van HCSC. Beide teams stonden dit seizoen al twee eerder tegenover elkaar. Hierbij werden de punten verdeeld: 1x winst en 1x verlies. De wedstrijd begint op rozen voor HCSC. Al na 30 seconden brengt Jaivey de bal voor en knalt Nick droog binnen. HCSC speelt met de wind in de rug en onderneemt diverse pogingen van afstand. Al na 6 minuten verdubbelt Stef de score en weer een minuut later staat de 3-0 al op het scorebord via een doelpunt van Nick. Nog voor de time-out heeft Devy ook het net gevonden, 4-0.

Na 20 minuten komt Brent aan de bal en besluit hij door het midden op te komen en te schieten. De bal ploft via de grond in het doel, 5-0! Voor Brent zijn eerste goal van het seizoen. In het tweede kwartier van de eerste helft begint HCSC wat slordiger te spelen geeft daarmee Schagen United de gelegenheid om wat meer in het spel voor te komen. Bij vlagen wordt HCSC redelijk weggetikt, maar tot scoren komt de tegenstander niet. Paal en keeper en wat kunst- en vliegwerk van de verdediging voorkomt een doelpunt. Schagen krijgt hiermee niet wat het eigenlijk wel verdiend.

In de rust worden de jongens gewaarschuwd: de 2de helft spelen we met tegenwind en zal Schagen verder aandringen. Ze zijn in staat om door de verdediging heen te voetballen, dus blijf alert! Schagen begint inderdaad sterk aan de 2de helft, maar niet voordat HCSC 3 minuten na rust via Finn de 6-0 maakt. Ook voor Finn is dit zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Schagen dringt inderdaad verder aan en komt regelmatig tot een doelpoging maar met enkele goede reddingen van Jay en wat geluk met de paal wordt er niet gescoord. HCSC weet wel het net nog te vinden, liefst viermaal zelfs! Nick voltooid zijn hattrick in de 42ste minuut en Stef scoort zijn 2de van de wedstrijd in minuut 44. De laatste 2 goals vallen vlak voor tijd. Eerst Devy op aangeven van Finn en in de allerlaatste minuut Jaivey, die vanaf rechts naar binnen snijdt en van afstand schiet en scoort.

Een zeldzaam hoge uitslag die we niet vaak tegenkomen en ook nog eens de 0 gehouden tegen een ploeg die toch bij vlagen goed voetbal liet zien. We zijn trots op de jongens wat ze hebben laten zien vandaag, ondanks de barre weersomstandigheden. Ook deze keer weer 2 nieuwe namen bij kunnen schrijven op de doelpuntenlijst, namelijk Brent en Finn, goed gedaan!

Volgende week wordt de competitie hervat, uit tegen Winkel JO12-1.

HCSC JO12-1 – Schagen United JO12-3
10-0 (rust 5-0)
Sportpark De Dogger, 14 januari 2023

Doelpunten:    Nick (3x), Stef, Devy (beiden 2x), Jaivey, Brent, Finn (allen 1x)
Assists:          Nick, Finn (beiden 2x), Stef, Jaivey (beiden 1x)