Reiger Boys JO19-3 – HCSC JO19-2   3-1 (2-1)
Scoreverloop: 3) 1-0, 34) 2-0,  37) 2-1 Jaimy Janse,  73) 3-1

Scheidsrechter: Noy Pawirosemito
Geen kaarten

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik; Abe Louwerens, Mats Boon, Gavin Gajenthirakumar; Ziggy Overgaauw, Jaimy Janse, Raul Yarzagaray   Wissels: Jesse van Hanegem, Robin Rens

Na een weekje gedwongen rust, ging 19-2 weer op zoek naar de drie punten. Deze moesten dan opgehaald worden in Heerhugowaard waar we voor de derde keer dit seizoen tegenover Reiger Boys JO19-3 stonden. De vorige twee ontmoetingen leverden een nederlaag op voor HCSC en dat terwijl de thuisclub toch niet overloopt van het talent. Deze keer zou het toch wel anders gaan was de algemene verwachting, omdat Reiger Boys nog maar 1 punt behaald in de derde fase en HCSC de laatste weken met knappe overwinningen indruk had gemaakt. Hoe anders zou het lopen, want HCSC speelde met name voor rust een draak van een wedstrijd waarin maar heel weinig lukte en die uiteindelijk een 3-1 nederlaag opleverde.

De licht geblesseerde Yoeri ontbrak evenals Quinn voor wie het vroege aanvangstijdstip te problematisch was en hij zich dus versliep. Helaas had HCSC niet geleerd van de vorige wedstrijden, want binnen 3 minuten liep het alweer achter de feiten in. Martijn speelde de bal breed, maar deed dat zomaar in de voeten van een Reiger Boys-speler die dankbaar profiteerde.

Wat HCSC daarna liet zien deed pijn aan de ogen. Het lukte domweg niet om een bal te spelen naar iemand met een blauwwit shirt en keer op keer werd de bal simpel ingeleverd. Reiger Boys was daar maar wat blij mee en de 2-0 was dan ook niet meer dan logisch. Nu was het Danilo die de bal maar half raakte waardoor deze in de voeten van een tegenstander belandde. Deze stelde een medespeler in de gelegenheid om de score te verhogen. HCSC kon daar niets tegenoverstellen en Martijn had mazzel dat hij niet tegen een kaart opliep toen hij een vijandelijke aanval met de handen onderschepte.

Uit het niet scoorde HCSC drie minuten later de aansluitingstreffer, want het was pas de eerste keer dat de blauwwitten zich bij het doel meldden van de gastheren. Een simpel maar effectief steekpassje van Abe werd door wie anders dan Jimbo (Jaimy) op waarde geschat en hij gaf zijn team toch weer hoop voor de tweede helft.

Het moet worden gezegd dat HCSC het na de pauze veel energieker aanpakte en het wist nu bloot te leggen dat Reiger Boys absoluut geen wonderploeg is. HCSC had een overwicht zonder dat dit tot heel veel grote kansen leidde, maar in ieder geval wist men elkaar iets beter te bereiken en werd er gestreden voor een goed resultaat.

Helaas kreeg HCSC met nog ruim een kwartier op de klok het spreekwoordelijke deksel op de neus. Nadat een boogbal over de uitlopende Danilo net via de matige ondergrond van het veld over was gestuiterd, viel op ongelukkige wijze de 3-1. Gijs wilde wegwerken en schoot tegen een tegenstander aan. Zonder dat deze Reiger Boys-speler er weet van had zag hij de bal in het doel verdwijnen.

Dit gooide de wedstrijd op slot en in de stand kwam dan ook geen verandering meer. Een volkomen onnodige nederlaag tegen een heel modale tegenstander. Extra zonde omdat HCSC naliet een sprongetje naar de subtop te maken. Maar vandaag zat het er domweg niet in.

De KNVB heeft snel gehandeld en heeft de wedstrijd tegen BOL die vorige week niet doorging, alweer vastgesteld voor volgende week zaterdag om 14.30 uur. HCSC zal ongetwijfeld voor eerherstel willen gaan.