HCSC JO19-2 – Schagen United 2   0-1 (0-1)

Scheidsrechter: Ronald Agema
Geel: Raul Yarzagaray (HCSC) en speler Schagen United
Rood: speler Schagen United

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik;  Robin Rens, Abe Louwerens, Mats Boon, Raul Yarzagaray; Ziggy Overgaauw, Jaimy Janse  Wissels: Jesse van Hanegem, Jesse de Boer, Diaz Bakker, Mischa Stam

HCSC JO19-2 is er zaterdag helaas niet in geslaagd om koploper Schagen United 19-2 punten af te troggelen. Een zeer vroeg doelpunt besliste dit duel waarin HCSC absoluut niet de mindere was, maar geen kans zag om de mogelijkheden die het kreeg, te verzilveren.

HCSC miste Gavin en Reinder, maar had het geluk dat HCSC 2 al zeer vroeg op de dag moest spelen waardoor Jesse de Boer, Mischa en Diaz bij ons konden aansluiten. Zodoende kon Schagen United bestreden worden met 15 man. De tegenstander slaagt er in de derde fase in de meeste wedstrijden te winnen met minimaal verschil. Zij verloren alleen van Callantsoog en werd er gelijk gespeeld tegen ZOB. Al vroeg in de wedstrijd moest HCSC in de achtervolging. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van een tegenstander die doeltreffend uithaalde, 0-1. HCSC ging echter absoluut niet bij de pakken neerzitten en zocht waar mogelijk de aanval. Een knappe actie van Jaimy over links leidde tot een flinke kans voor Ziggy, maar de Schagense keeper wist verder onheil voor zijn ploeg te voorkomen.

Ondanks dat Schagen United best enige leuke spelers in het team heeft, is het toch een minder team dan hun clubgenoten van Schagen United 19-3 waarvan HCSC onlangs nog ruim verloor, maar toch slagen zij kennelijk elke keer in hun opzet de wedstrijden winnend over de streep te trekken. Na dik een half uur spelen moest Mats afscheid nemen van de wedstrijd toen hij door een tegenstander stevig onderuit werd gehaald. Deze kreeg voor deze lompe actie een gele kaart te zien, maar Mats kon niet meer verder en geblesseerd verliet hij het veld. Toen echter 2 minuten voor rust de Schagen-speler terugkeerde binnen de lijnen bezondigde Raul zich aan een soortgelijke overtreding en stond HCSC 10 minuten lang met 10 man. Na 8 minuten in de tweede helft moest Schagen definitief met 10 man verder. Een speler werd door Diaz aangetikt en ventileerde zijn ongenoegen hierover met het roepen van het k-woord. Een rode kaart was hiervoor zijn deel, omdat dit soort teksten absoluut niet op een voetbalveld thuishoren.

De gehele tweede helft bleef HCSC nu een overwicht behouden. Het combineerde goed en voor het doel speelden er zich soms hectische taferelen af. Helaas wilde de bal er steeds net niet in en moest HCSC bedacht blijven op een spaarzame counter van Schagen. Tot twee keer toe wist Danilo echter met knappe safes zijn doel schoon te houden. Doordat Schagen United opzichtig tijdrekte, werden er aan het einde van de wedstrijd 6 minuten bijgetrokken. In deze extra tijd claimde HCSC nog een strafschop vanwege hands van een verdediger. De bal raakte inderdaad een arm, maar omdat hij deze arm langs het lichaam hield, was er van enige opzet geen sprake en liet arbiter Agema door spelen.

Geen punten dus voor HCSC dat absoluut meer had verdiend met aardig voetbal en een geweldige inzet maar het geluk was helaas voor de koploper die met nog 2 wedstrijden te gaan 1 punt voorsprong behoudt op Blokkers. Voor HCSC eindigt volgende week de competitie met een bezoek aan Reiger Boys 19-2 dat de vijfde plaats inneemt. Laten we er nog één keer vol voor gaan.