3-punter voor HCSC JO12-1, ondanks matige 2de helft

Emmahoeve 2
1774BL
SLOOTDORP
tel. 0227-581730

Na het afgelaste weekend van 11 maart, mochten de heren dan eindelijk weer de wei in. Onder een lekker zonnetje wordt er afgetrapt in Slootdorp, tegen CV Wieringermeer JO12-1.

Om stipt 11:30 fluit de spelbegeleider voor de start van de wedstrijd op een hobbelig veld met kuiltjes en polletjes. Wieringermeer neemt direct het initiatief door aanvallend te spelen en creëert daarbij een prima schot op doel. Jay staat echter op de juiste plek en kan de bal makkelijk vangen.

Daarna is het woord aan HCSC. Met enkele prima combinaties ontstaan en kleine kansjes die naast gaan, maar na 5 minuten is het alsnog raak. Stef maakt de verdiende 0-1. Veel tijd om te genieten van de voorsprong is er echter niet, want 3 keer knipperen met de ogen en Wieringermeer maakt alweer gelijk via een knappe aanval over verschillende schijven. Veel verder dan dat komen de in gele tenues gestoken Wieringers niet. HCSC neemt de wedstrijd over en produceert verschillende aanvallen over de flanken en door het midden. Het vizier staat echter niet helemaal op scherp en dus moeten we tot de 18de minuut wachten op de voorsprong. Over de rechterflank stoomt Jaivey op en snijdt naar binnen, passt de bal naar Nick die de 1-2 voor het intikken heeft.

Niet lang daarna neemt HCSC verder afstand. Bailey loopt goed door op de keeper die lost en de bal voor Bailey panklaar legt om de in te tikken, 1-3. HCSC laat vervolgens het initiatief aan de tegenstander, die hier echter te weinig van profiteert. Na even aanzetten, zet Bailey met zijn 2de doelpunt de 1-4 op het scorebord.

De tweede helft begint HCSC aanvallend, echter is er van het combinatiespel van de 1ste helft niet veel meer terug te zien. Diverse spelers gaan voor eigen geluk, hierin aangemoedigd door de ruime voorsprong. Het leidt helaas niet tot doelpunten. De keeper van Wieringermeer staat zijn mannetje, zeker bij de afstandsschoten. Het geluk voor HCSC is dat de tegenstander er weinig tegenover kan zetten, en dat de verdediging (Jay, Brent, Luc, Kai en Siep) het goed dichthielden achterin. Wel weten ze nog 1x het net te vinden. Na een dik kwartier in de 2de helft ronden ze een prima aanval af met een doelpunt. HCSC en Wieringermeer weten daarna niet meer te scoren en zo is de 1ste overwinning van de 4de periode een feit.

Als er iets is wat de 2de helft ons heeft geleerd, is dat voetbal een teamsport is. Combineren en positiespel zijn de zaken waar ons team normaal gesproken in uitblinkt, maar vandaag zagen we dat in de 2de helft totaal niet, en dus ook geen doelpunten. Hier kunnen we de komende wedstrijden aan werken. Volgende week gaan we (voor de 4de keer!) spelen tegen FC Den Helder JO12-2. Aftrap 09:00 op Sportpark de Streepjesberg.
De afgelaste wedstrijd tegen Duinrand S JO12-2 van 11 maart wordt ingehaald op 8 april.

CV Wieringermeer JO12-1 – HCSC JO12-1
2-4 (rust 1-4)