IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO12-1 heeft vandaag de koppositie verstevigd met een knappe zege op nummer 2 Texel ’94 JO12-1. In een behoorlijk eenzijdig duel haalt HCSC hard uit: 6-2.

Texel ’94 was eerder in de 3de fase in staat om tegen HCSC een gelijkspel af te dwingen door na een 4-1 achterstand terug te komen tot 4-5. Met wat geluk wist HCSC toen in de laatste minuut nog een punt over te houden aan de wedstrijd. De mannen waren dus gewaarschuwd voor de tegenstander, ook al omdat de vaste verdedigers Luc en Brent er niet bij waren.

Het is HCSC dat zoals we gewend zijn furieus uit de startblokken gaat en al in de 1ste minuut wordt het 1-0 door Jaivey op knap aangeven van Finn. 1 minuut later staat ook de 2-0 al op het scorebord. Goed voorbereidend werk van Jaivey stelt Devy in staat om alweer zijn 15de goal van het seizoen te maken. Tussendoor maakt Khasiem zijn debuut. Khasiem is nieuw in het team en geeft meteen zijn visitekaartje af. Met sterk verdedigend werk op zowel linksachter als centraal achterin, verovert hij de ballen en weet hij voortdurend het middenveld te vinden met zijn goede passing.

HCSC zakt een beetje terug maar geeft niks weg, Texel weet geen kansen te creëren. Ze komen er echter wel één keer goed doorheen en maken meteen de aansluitingstreffer. De blauw-witten zijn meteen weer bij de les en spelen geconcentreerd verder, geven weinig kansen weg en dat leidt na een klein kwartiertje de 3-1 in. Nick probeert het eens van afstand, onhoudbaar voor de keeper. Met deze stand wordt ook de rust bereikt.

In de 2de helft zien we hetzelfde als in de 1ste helft, een aanvallend HCSC dat de wedstrijd controleert. En dan….. is het de beurt aan Finn. Hij had al een assist op zijn naam staan deze wedstrijd, maar dat was nog niet genoeg vond hij. In exact 5 minuten tijd weet hij liefst 3 maal het net te vinden. Een onvervalste hattrick! Hij verviervoudigd (!) hiermee zijn siezoenstotaal en we hopen dat er nog vele doelpunten mogen volgen.

Er zijn nog 20 minuten te spelen, maar de krachten vloeien bij HCSC heel langzaam weg uit het team. Wel blijven ze de wedstrijd controleren en geven heel weinig weg, tot wanhoop van de eilandbewoners. Zij pikken nog wel een doelpuntje mee, 4 minuten voor tijd. Een slippertje in de verdediging zorgt ervoor dat er nog een doelpunt wordt binnengetikt. Daarmee staat meteen de eindstand op het bord: 6-2.

Een mooie overwinning met goed spel. Verdedigend stond het goed achterin ondanks de afwezigheid van 2 verdedigers, daar zijn we natuurlijk zeer tevreden mee. Met deze uitslag neemt HCSC afstand als koploper van de nummer 2 in de competitie. Finn feliciteren we met zijn hattrick en Khasiem heeft laten zien van waarde te zijn voor dit team. Goed gedaan mannen! Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd op eigen veld tegen Duinrand JO12-2. Aftrap om 10:00 uur.

HCSC JO12-1 – Texel ’94 JO12-1
6-2 (rust 3-1)