Groeneweg 3
1741TZ
SCHAGEN
tel. 0224-213562

Na de midweekse wedstrijd tegen VZV wacht op zaterdag alweer de wedstrijd tegen Schagen United. Schagen United is een bekende tegenstander van HCSC en deze wedstrijd staat altijd garant voor spektakel. Na 2 nederlagen in de najaar competitie zijn de mannen er super op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Weer en wind worden getrotseerd op deze regenachtige zaterdag, waarbij de trouwe supportersschare niet verstek laat gaan en de zijlijn verkiest boven de warme kantine.

Vooraf worden enkele tactische wijzigingen in het systeem doorgevoerd. HCSC stapt van het vertrouwde 4-3-3 af en wil met een 4-4-2 opstelling de slag op het middenveld gaan winnen. Na het fluitsignaal neemt Schagen van begin af aan het heft in handen en legt een aantal goede aanvallen op de mat. HCSC moet zichtbaar nog wennen aan de nieuwe spelwijze. Na 10 minuten spelen rond Schagen een vloeiende aanval netjes af en staat HCSC 1-0 achter.

Langzaam maar zeker komt HCSC beter in het spel en vanuit een mooie counter weten de mannen op gelijke stand te komen. Na deze 1-1 delen beide ploegen over en weer speldenprikken uit maar tot doelpunten komt het in de eerste helft niet meer. Mede ook door goed keeperswerk van Jay die op deze dag van de intocht van Sinterklaas niet van plan is kadootjes uit te delen.

Na de rust komt HCSC goed uit de startblokken en laten de boys bij vlagen goed en verzorgd voetbal zien. Vanuit het middenveld worden de spitsen bediend wat een aantal mooie aanvallen oplevert. Ook verdedigend staan we goed en Schagen weet even niet waar ze het zoeken moeten.  HCSC zet Schagen goed onder druk en via een mooie aanval over meerdere schijven weet HCSC de 1-2 op het bord te zetten.

Wat volgt is een wat rommelige fase waarbij de scheidsrechter z'n fluitje blijkbaar vol is gelopen met water, want het fluitje is door de jongens niet meer te horen. Van deze hectische periode weet uiteindelijk Schagen te profiteren, via een discutabel doelpunt waarbij de VAR in had moeten grijpen wordt het dan toch 2-2. Over de gehele wedstrijd gezien misschien een terechte uitslag al is het uiteindelijk zuur om in de slotfase toch de winst uit handen te moeten geven.

De coaches zijn trots op de jongens. Er is de afgelopen weken goed en keihard getraind. De sfeer binnen de groep is goed en de koppies gaan niet meer snel hangen. Als we doorgaan op de ingeslagen weg zullen de winstpartijen vanzelf weer komen.