IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO15-1 heeft de midweekse overwinning op ZAP geen vervolg kunnen geven. Tegen Schagen United JO15-4 verliest het met 2-4.

HCSC komt ondanks een veldoverwicht al snel op 0-1 achter. HCSC blijft op de aanval spelen, maar het geheel oogt erg rommelig. Wel komt de thuisploeg op een verdiende 1-1, door een eigen doelpunt van de Schagenaren. Dit geeft de spelers weer moed en opnieuw wordt de aanval gezocht. Het is lastig voetballen tegen een taai Schagen United dat verdedigend goed staat en het middenveld goed afschermt met meerdere spelers. Na een goede aanval over links, komt dan toch de verdiende voorsprong. Arshendrik rondt goed af en legt de 2-1 binnen. Dit is meteen ook de ruststand.

In de tweede helft is HCSC helaas niet bij machte om de eerste helft een goed vervolg te geven. Er wordt te weinig druk gezet om het Schagen lastig te maken. Ze weten via de zijkanten steeds meer het doelgebied van HCSC te bereiken. Het resulteert in de gelijkmaker en de voorsprong voor Schagen United. De staf probeert het tij nog te keren door enkele omzettingen op het veld, maar dat heeft niet het gewenste effect. In de blessuretijd incasseert HCSC ook nog een 4de tegengoal en daarmee wordt de wedstrijd besloten op 2-4.

Helaas is het niet gelukt om de voorsprong te verdedigen of uit te bouwen na rust. Dit is terecht afgestraft door Schagen United. Zaterdag 16 december sluiten we de 2de fase af met een uitwedstrijd tegen Koedijk JO15-2.

HCSC JO15-1 – Schagen United JO15-4
Sportpark De Dogger, 12:00
2-4 (ruststand 2-1)