IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO15-1 speelt afgelopen weekend tegen JVC JO15-1. Beide ploegen staan met 4 punten op gelijke hoogte. Een uitgelezen mogelijkheid om de koppositie te veroveren. Dan zal er wel gewonnen moeten worden. Zowel HCSC als JVC zijn gebrand op een overwinning.

Beide teams doen niet veel voor elkaar onder en spelen een redelijk gelijkwaardige wedstrijd. JVC komt met geluk op voorsprong. Een ongelukkig eigen doelpunt brengt HCSC op achterstand. Dit is echter geen reden om pessimistisch te worden, want HCSC speelt veel op de aanval, maar tot grote kansen leidt dit niet. De HCSC verdediging blijft bovendien redelijk simpel overeind, waardoor de kansjes van JVC geen naam mogen hebben. Tegen het einde van de eerste helft wordt invaller Daan weggestuurd door het centrum. 1 op 1 met de keeper faalt hij niet en brengt hij HCSC de verdiende gelijkmaker. 1-1 is tevens de ruststand.

In de tweede helft valt er heel wat meer te zien. Beide teams spelen voor de winst en laten alle schroom van zich afvallen. Kort na rust komt JVC opnieuw op voorsprong, maar lang kunnen ze er niet van genieten, want 2 minuten ligt de bal alweer aan de andere kant achter de keeper,  Arshendrik scoort. En 3 minuten later neemt HCSC voor het eerst de leiding, door wederom een doelpunt van Daan.

JVC zet aan en daarmee brengen ze HCSC in de problemen. De 3-3 is het logische resultaat. Ook HCSC laat zich niet onbetuigd en jaagt op de voorsprong. Daan komt met een schot, maar raakt
de lat. De terugkomende bal wordt opgepikt door Jochem, die zich niet bedenkt, en loeihard uithaalt, 4-3.

Er is nog een kwartier te spelen en aan beide kanten ontstaan er spannende momenten voor de goal. JVC trekt hierbij aan het langste eind. 5 minuten voor het einde maken zij de 4-4 en in de laatste minuut gaat het alsnog mis, als zij ook de 4-5 nog weten te maken.

Een leuke wedstrijd waarin, met name in de 2de helft, genoeg gebeurde. Helaas verloren met 1 doelpunt verschil. De volgende wedstrijd gaan we weer voor de winst. Volgend weekend is het team een weekend vrij. De competitie wordt weer hervat op 25 november, thuis tegen ZAP JO15-1.

HCSC JO15-1 – JVC JO15-1
Sportpark De Dogger, 12:30
4-5 (ruststand 1-1)