Scoreverloop: 67) 1-0 Mats Boon, 68) 2-0 Mike Backer

Scheidsrechter: Michella Raap
Geel: Martijn de Bruin (HCSC)
Rood: coach OFC

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Gavin Gajenthirakumar, Gino van de Bovenkamp, Jeffrey Luiten, Gijs Tuik; Darrion Martis, Mats Boon, Milan Schop; Kai van de Bovenkamp, Abe Louwerens, Raul Yarzagaray  Wissels: Jesse de Boer, Tijs Makelaar, Martijn de Bruin, Mike Backer

Voor de tweede week op rij is HCSC O23-1 erin geslaagd om drie punten in de wacht te slepen. Tegen hekkensluiter OFC ging dit niet zonder slag of stoot, want de ploeg uit Oostzaan weerde zich kranig en speelde geruime tijd zeker niet als een ploeg die nog maar 2 punten heeft veroverd. Pas halverwege de tweede helft sloeg HCSC binnen een minuut twee keer toe waardoor het verschil werd gemaakt, 2-0.

Op Reinder na was HCSC weer aardig op sterkte al hield Tijs het na 45 minuten voor gezien, omdat hij zich nog wat slapjes voelde na zijn ziekte en viel Mats na rust uit met een vervelende blessure. Opnieuw sloot Mike na de wedstrijd van het tweede bij ons aan dus met 15 man beschikte HCSC over een ruime selectie.

In de openingsfase was niet te zien dat OFC zo laag op de ranglijst staat en zeker in fysiek opzicht zag het er indrukwekkend uit. HCSC leek daardoor wat uit haar doen want er werd slordig gespeeld en onnodig werd een aantal corners weggegeven. OFC kreeg ook de betere kansen in het eerste kwart van de wedstrijd maar we weten dat Lars in één tegen één-situaties bijna niet te passeren valt en ook nu redde “Baan” tot twee keer toe zijn team.

Het duurde 25 minuten voordat HCSC zich voor het eerst aan het front meldde. Milan gaf de bal diep op de sprintende Kai die echter de paal op zijn weg vond. Dezelfde Kai, die overigens goed speelde, vergat zichzelf te belonen want na een mooie aanval schoot hij even later in kansrijke positie naast. Hierdoor gingen we met 0-0 de rust in.

Na rust pakte HCSC steeds meer het initiatief. Het zat er bovenop en na een mooie actie van Darrion hoefde Kai alleen maar zijn voet onder de bal te zetten om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Tot zijn eigen ergernis ging de bal echter hoog over het doel.

Ook OFC kwam er een aantal keer aardig uit maar de gasten lieten zien waarom ze nog maar 4 doelpunten gescoord hebben want de afronding was telkens onzuiver.

De tijd begon te dringen voor HCSC, maar halverwege het tweede bedrijf was het dan toch eindelijk raak. Kregen de blauwwitten de laatste wedstrijden te vaak een doelpunt tegen uit een hoekschop, nu draaide het de rollen eens om, want de corner vanaf links van Martijn werd door Mats met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd waarbij overigens wel te zien was dat er bij OFC een veldspeler tussen de palen stond.

Nauwelijks een minuut later verdubbelde HCSC de score. Raul had vooraf al aan Ronald beloofd dat hij of zou scoren of een assist zou geven. Hij besloot tot de laatste optie want na een snelle spelhervatting door Milan, snelde Raul langs zijn tegenstander en stelde Mike in de gelegenheid de stand naar 2-0 te tillen.

In de slotfase werd de wedstrijd onnodig wat grimmig. Martijn kreeg terecht geel na een harde overtreding waarna de coach van OFC het nodig vond om scheidsrechter Chella wat minder prettige teksten naar het hoofd te slingeren, met een rode kaart tot gevolg. De irritaties namen hierna toe, maar na 92 minuten klonk toch het verlossende eindsignaal en was HCSC was weer drie punten rijker en kon Lars zijn eerste clean sheet van het seizoen noteren.

Volgende week volgt al de return van de derby tegen FC Den Helder waartegen twee weken geleden thuis gelijk werd gespeeld. We hopen nu uiteraard op de volle buit. Supporters zijn van harte welkom om 12.15 uur op het hoofdveld van FC Den Helder.