Beverdam 3
1822AA
ALKMAAR
tel. 072-5612439

Na een lange winterstop mochten de boys dan na twee weken van training weer het veld op voor een wedstrijd in de 1e klasse. De vorige fase was wat moeizaam verlopen, maar er zijn genoeg aanknopingspunten om een goede 3e fase neer te zetten.

Het was een mooie zaterdagochtend met eindelijk weer eens een lekker zonnetje op de voetbalvelden. De reis ging deze keer naar Alkmaar waar de wedstrijd tegen Kolping Boys op het programma stond. Het was een drukte van belang in Alkmaar. Alle velden waren goed bezet ( geen ruimte voor een goede warming up) en de kantine zat afgeladen vol. Een kleedkamer die een heuse tijdmachine was, eenmaal binnen in de kleedkamer stapte je 40 jaar terug in de tijd. Kortom; alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

Na de toss gewonnen te hebben begonnen de jongens met goede moed aan de wedstrijd. Al snel werd echter duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. HCSC werd meteen onder druk gezet door de tegenstander. HCSC wist er met een goed uitgevoerde counter toch uit te komen en stond enigszins tegen de verhouding in met 0-1 voor. Dat bewijst maar eens dat je niet altijd het meeste balbezit hoeft te hebben om toch op voorsprong te komen.
Kolping Boys liet het er echter niet bij zitten en wist de stand snel weer gelijk te trekken 1-1. Het spelbeeld bleef onveranderd. Kolping Boys viel aan en HCSC kwam er af en toe uit met een counter. Het was dan toch HCSC die vanuit een counter met wat geluk op 1-2 kwam.  Maar ook dit was nog geen knock-out en zorgde er voor dat Kolping Boys er een schepje bovenop deed. Uiteindelijk wisten ze dan toch voor rust tweemaal te scoren, waardoor we met een 3-2 achterstand de kleedkamer ingingen.

Na een peptalk in de rust werd de tweede helft weer aangevangen. Het gewenste effect werd echter niet bereikt en binnen no-time stond HCSC met 6-2 achter. Kolping Boys liet HCSC niet in hun spel komen en troefde onze jongens op felheid af. HCSC kon niet onder de druk uitkomen. Met een paar omzettingen kon HCSC voorkomen dat de score verder opliep maar de mannen waren niet bij machte om nog gevaar te stichten op de helft van de tegenstanden. Uiteindelijk bleef 6-2 dan ook tot het eind op het scorebord staan.

Het was een wedstrijd waar we niet aan voetballen toekwamen en we steeds door de tegenstander afgetroefd werden op felheid, lef en inzet. Dit moet beter en hier gaan we dan ook weer mee aan de gang. Als het goed is staat het woordje “Intensiteit” dinsdag in de kleedkamer op het bord..