Uitslag: 4-3

Ruststand 3-0

Zaterdag 17 februari 2024 om 10:00 uur

HCSC trekt hem over de streep door een fantastische 1e helft.

Wederom een zaterdagochtend. Een inhaalwedstrijd moest gespeeld worden tegen het altijd lastige ZAP. Het weer was goed en de spelers waren gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Met 2 afwezige spelers die aangevuld werden met 2 spelers van de 12-1 begint HCSC aan de warming-up. De focus is gelijk goed en warm komen we om 09:50 uur terug in de kleedkamer. Met de startopstelling en het doornemen van de details in het koppie betreden we het veld.

Een super fel HCSC treft ZAP af op alle fronten en belonen zichzelf na een mooie combinatie met de 1-0. HCSC blijft scherp en heeft meer dan het betere van het spel. Met 2 afgekeurde buitenspel doelpunten houdt HCSC het koppie omhoog. Discutabel waren deze beide buitenspel doelpunten wel. Met doorzettingsvermogen komt HCSC op 2-0 en niet veel later op 3-0. ZAP is zelden gevaarlijk geweest en dat is te danken aan een het hele team.

In de rust wordt er aangegeven dat de 2e helft gewoon weer begonnen wordt met 0-0. En vol energie gaat HCSC het veld op.

Binnen 2 minuten in de 2e helft krijgt HCSC een onterechte penalty tegen. Een correct uitgevoerde sliding wordt verkeerd beoordeeld door de scheidsrechter. Fouten kunnen en mogen gemaakt worden. De 3-1 was daar. Dit is het moment dat HCSC de weg kwijt lijkt te zijn. Combinaties worden niet meer gemaakt en we gaan draven en slepen met de bal, proberen te veel spelers uit te kappen en raken vermoeid door deze acties. ZAP profiteert hiervan en maakt de 3-2.

HCSC blijft evengoed knokken maar komt er simpelweg niet lekker meer uit. Door een handsbal krijgt ook HCSC een penalty welke zuiver wordt ingeschoten, 4-2.

De overwinning lijkt hiermee zeker maar door een snelle zuivere aanval komt ZAP toch weer terug in de wedstrijd, 4-3. De wedstrijd is gespeeld als de scheidsrechter 1 minuut later af fluit.

De opluchting is daar bij alle spelers.

Er is de 1e helft onwijs goed gespeeld. Dit was misschien wel de beste 1e helft die HCSC ooit heeft laten zien.

Het is jammer dat we de 2e helft verslappen. Het is niet nodig.

Blijf je taak uitvoeren. Blijf combineren. Blijf elkaar coachen. Een wedstrijd duurt 2x 30 minuten en niet 1x 30 minuten.

Na 3 wedstrijden staat HCSC er mooi voor. Hou dit vol. Het wordt nu alleen maar zwaarder. Wij trainers hebben er vertrouwen in dat jullie dit kunnen volhouden.