IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Zaterdag 16 maart stond de wedstrijd tegen Bergen op het programma. Voor deze wedstrijd staat Bergen een plek boven HCSC met drie punten meer. Het belooft dus weer een echte voetbalkraker te worden.

Met de wedstrijd tegen SVW nog in het achterhoofd, waarbij we veel te slap begonnen, krijgen de jongens nu de opdracht mee om er vanaf minuut 1 meteen volle bak op te klappen en dat doen ze.
Na 3 minuten minuten is het al raak. Stef krijgt van Nick een kadootje van een dieptepass en Stef besluit om hem, op zijn verjaardag, meteen maar uit te pakken ….BAM 1-0 het feest kan beginnen.

HCSC houdt de druk er op en dit resulteert al snel in een mooie goal van Finn na een flitsende combinatie over rechts. Als team staan we goed te spelen en er wordt keihard gewerkt. Toch kunnen we niet voorkomen dat Bergen de aansluitingstreffer weet te scoren. Nu ruikt Bergen bloed en proberen ze door te zetten. HCSC houdt echter het hoofd koel en weet het verdedigend goed oplossen. Vlak voor rust weet HCSC via een wereldgoal van wederom Stef dan toch uit te lopen naar 3-1 wat betekend dat we met een goed gevoel de rust ingaan.

Na rust proberen we weer met dezelfde energie als in de eerste helft te spelen. Er volgen wat kansen over en weer maar HCSC weet niet meer te scoren. Bergen probeert nog wel wat maar omdat de verdediging onder leiding van onze aanvoerder Brent goed staat weten ze er niet echt doorheen te voetballen. HCSC houdt stand en trekt een knappe 3- 1 overwinning over de streep.

Jongens we mogen trots zijn op deze overwinning. Dingen van de training zien we terug in de wedstrijd. Jullie stonden vandaag als een team op het veld, proberen elkaar te coachen en nemen elkaars positie over als dat nodig is. Met de juiste instelling kunnen wij van iedereen in deze competitie winnen.
De komende twee weken hebben we geen wedstrijden maar we gaan lekker door met trainen.