IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Op zaterdag 11 mei staat de zware wedstrijd tegen HSV op het programma. Op dat moment staat HSV op de tweede plaats met 1 verliespunt minder dan HCSC, bij winst zou HCSC dus goede zaken doen. Aan de andere kant moet HSV winnen als ze nog kampioen willen worden. Kortom, beidde teams moeten vandaag winnen, alle ingrediënten dus voor een heerlijke pot voetbal.

HCSC heeft echter in het begin moeite om in de wedstrijd te komen. De vakantie heeft er toch een beetje ingehakt en de scherpte is niet aanwezig. Na 10 minuten voetbal staat HCSC al tegen een 0-2 achterstand aan te kijken. Eigenlijk volkomen onnodig geven we twee doelpunten weg. Aan de andere kant breekt HCSC een paar keer goed door, maar worden we enigszins discutabel voor buitenspel afgevlagd. Waarschijnlijk zat  de vlagger van HSV met z’n hoofd al bij het song festival want het vlaggetje ging wel erg vaak omhoog. Toch weten we via een paar goede aanvallen de stand gelijk te trekken (Welkom in Den Helder jonguh!) Na de 2-2 heeft HCSC het betere van het spel en lijkt HSV er doorheen te zitten. Helaas  komt HSV toch weer op voorsprong door wederom een discutabel doelpunt. Stef reageert op de enige juiste manier en schiet de bal van afstand weergaloos in de kruising, 3-3 is de ruststand.

In de rust worden de jongens getrakteerd door de jarige Brent op een AA-tje en dit geeft de boys vleugels voor de tweede helft.

HSV is de eerste die het net weet te vinden in de tweede helft, maar dat was dan ook het laatste wapenfeit van HSV. De jongens van HCSC nemen het heft in handen en zetten langzaam maar zeker HSV onder druk. De middenvelders leggen gezamenlijk zo ongeveer een marathon af en achterin geven de boys niets meer weg. Ook Sepp op doel is alert en voetbalt goed mee als dat nodig is. Met nog 10 minuten op de klok gaan we alles of niets spelen en schuift Kashiem een linie naar voren. Hiermee proberen we toch nog wat  te forceren, HSV heeft er moeite mee en HCSC weet de gelijkmaker te maken. Nu willen de boys ook meer. Stef verliest in het heetst van de strijd zijn schoen maar weet, na goed doorzetten van Finn aan de linkerkant, op een sok en een voetbalschoen HCSC voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te zetten. Nu is HSV geklopt en weet invaller Jaylen ook nog op fraaie wijze vanaf rechts de eindstand op 6-4 te zetten.

Het was een heerlijke wedstrijd van HCSC en de jongens mogen trots zijn op het behaalde resultaat. Weer toonde ze karakter en hebben ze laten zien dat het pas is afgelopen als de scheids voor het einde heeft gefloten.