JO15-1 verliest van hooggeplaatst Sporting Krommenie JO15-2

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Zaterdag speelde het JO15-1 team de thuiswedstrijd tegen Sporting Krommenie JO15-2, een team dat hooggeplaatst op de vierde positie staat. Aangename verrassing was dat vanwege verschillende uitgevallen thuiswedstrijden van andere HCSC-teams, veld 1 beschikbaar was. Niet alleen prettig voor de spelers, maar ook voor het publiek dat comfortabel van de tribune gebruik kon maken.

Vanwege ziekte en verhindering kon het team gelukkig gebruik maken van de spelers Jaivey en Finn van JO13-1 zodat er toch twaalf spelers op de spelerslijst stonden. Dit tweetal had met hun eigen team al een wedstrijd gespeeld, maar waren toch bereid JO15 te helpen. Toppers!

Onder een stevig wolkendek en een harde wind ging de wedstrijd om twaalf uur van start onder leiding van scheidsrechter Agema. De eerste helft gaf wat betreft krachtsverhouding een gelijkwaardig spelbeeld, HCSC opende de score door een prachtig doelpunt van Ashendrik in de zesde minuut. Met kansen aan weerszijden was het uiteindelijk Kommenie dat in de zestiende minuut de gelijkmaker maakte. In de drieëntwintigste minuut maakte Krommenie dankbaar gebruik van de harde wind door vanaf de rechterzijde van het veld, op geruime afstand van het doel, een doelpoging te wagen. De goed keepende Albarae werd hierdoor verrast en de bal vloog links langs hem het doel in. Met een 1-2 achterstand werd de rust bereikt.

De tweede helft had HCSC de ‘wind mee’, maar het team kreeg toch meer moeite om de forse spitsen van Krommenie van zich af te houden. Hoewel HCSC hard werkte, middels het actief toepassen van de buitenspelval, kreeg Krommenie meer vat op de wedstrijd. Na tien minuten in de tweede helft werd de 1-3 gescoord. Om de hoog spelende achterhoede van HCSC te ontwijken, en de hinder van de harde tegenwind te vermijden, wijzigde Krommenie het aanvalsplan door vooral via de linkerzijde, middels individuele acties van hun spitsen, de verdediging van HCSC aan te vallen. Hiermee boekten ze succes, waarna de 1-4 in de vijftigste minuut werd gemaakt. Het lef van keeper Albarae door vaak met succes, waar mogelijk, ver voor zijn doel te staan en de spitsen te vroeg af te zijn door met zijn snelheid de bal af te pakken, pakte helaas ook een keer negatief voor hem uit. Een snelle spits wist Albarae voor te zijn en scoorde de 1-5. In de eindfase van de wedstrijd was het team van HCSC moegestreden. De hardwerkende invallers van JO13, Finn en Jaivey, waren heel begrijpelijk ook door de energie heen, maar ondanks dat bleven ze hard werken. Met een laatste doelpunt van Krommenie werd de einduitslag van 1-6 bereikt.

Coach Cor de Boer concludeerde na de wedstrijd heel tevreden te zijn over het team.

“Hoewel de wedstrijd is verloren is het geen schande om van een sterk team als dat van Krommenie te verliezen. Waar ook rekening mee gehouden moet worden is dat HCSC afgelopen woensdag een inhaalwedstrijd in Uitgeest heeft gespeeld (die zij overigens hebben gewonnen) en niet de complete selectie beschikbaar was. De wedstrijd is ook gebruikt om de spelers te leren de buitenspelval actiever toe te passen, waarop ook de andere coaches Mark Kapitein en Robbert van Wattum de spelers tijdens de wedstrijd hebben begeleid. We gaan ons nu focussen op de twee laatste wedstrijden van dit seizoen, waarvan de eerste op 11 mei om 12:00 uur thuis gespeeld wordt tegen ADO ’20 JO15-2.”