Groep 1 04

29 augustus 2020 11:30

S. Klijn

Onbekend

Kwartfinalist van het afgelopen seizoen HCSC 2 is het nieuwe voetbaljaar begonnen met een verlies in en tegen Amstelveen. Het Helderse team, dat een flinke metamorfose heeft ondergaan, kon na een 1-0 ruststand, dit in de daaropvolgende 45 minuten niet rechttrekken en vertrok met een 2-1 nederlaag terug naar Den Helder.

Dat het even wennen was, was in de eerste 20 minuten overduidelijk. Er ging veel mis aan HCSC kant, veel balverlies en een erg rommelige start zorgde voor een matig begin van de wedstrijd. Ook 2e klasser Amstelveen kon daar niet veel tegenover stellen maar kwam in de 20e minuut wel op een 1-0 voorsprong. Jordan Molenaar liet zich op de achterlijn afbluffen, waarna de bal breed gelegd werd en de bal ogenschijnlijk houdbaar voor keeper Putters werd binnen geschoten.

HCSC kwam daarna wel wat beter in de wedstrijd. De grootste kans op de gelijkmaker kwam voor rust van de voet van Djezzie Serpara. De handige aanvaller kwam goed door maar zijn schot verdween voorbij de 1e paal net voorlangs.

De tweede helft was van HCSC zijde iets beter maar toch was het de thuisclub dat de score uitbreidde. Vlak nadat Serpara in de 51e minuut het veld geblesseerd had verlaten en vervangen werd door Thijs Makelaar, werd het 2-0. Een voorzet vanaf de rechterkant kon bij de tweede paal vrij ingekopt worden.

Daarna was het eigenlijk alleen HCSC dat nog de klok sloeg. In de 65e minuut was Remco Vet slimmer dan zijn tegenstander en zette de 2-1 op het scorebord. De, op dat moment, aanvaller had zich 30 seconden later onsterfelijk kunnen maken toen hij één op één met de keeper de 2-2 op zijn schoen had. Helaas voor de Helderse aanhang (toch nog 4 toeschouwers) schoot hij de bal tegen de keeper.

In de slotfase waarin HCSC vol op de aanval moest kreeg Molenaar nog een tweetal goede mogelijkheden maar moesten de bezoekers na 90 minuten toch met een nederlaag op zak huiswaarts keren.

Aankomende zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan komt het Amsterdamse AFC naar Sportpark de Dogger. Het duel start om 12.00.

Statistieken

Opstelling HCSC: Putters – Molenaar – Guijken – Damen – Zoon – Aardema – Greeve – Bok – v/d Berg – R.Vet – Serpara (58e Makelaar)

Scoreverloop: 20e 1-0, 51e 2-0, 65e 2-1 (R.Vet)

Scheidsrechter: S. Klijn (Amstelveen)